Verden

Kinesere tiltalt i USA for massiv hacking

Fire ansatte i det kinesiske forsvaret er blitt tiltalt i USA for et datatyveri som skal ha rammet halve USAs befolkning.

USAs justisminister William Barr (t.h.) uttalte seg mandag om tiltalen mot fire antatte militære hackere i Kina. Foto: Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix

  • NTB

Hackingen i 2017 var rettet mot det amerikanske kredittratingbyrået Equifax.

– Dette var et av historiens største datatyverier, sa USAs justisminister Bill Barr mandag.

Nesten halvparten av alle amerikanske borgere fikk personlige opplysninger stjålet, ifølge Barr.

De fire som nå er tiltalt av USAs justisdepartement, tilhører en militær enhet som kalles Den kinesiske hærens 54. forskningsinstitutt. Tiltalepunktene omfatter datasvindel, industrispionasje og hacking.

Motivet antas å ha vært å samle inn store mengder informasjon om amerikanere for etterretningsformål. Navn og personnummer er blant opplysningene som ble stjålet.

Ingen av de tiltalte befinner seg i amerikansk varetekt, og anklagene mot navngitte personer er ment å skulle avskrekke utenlandske statlige aktører som står bak dataangrep.

Også tidligere har amerikanske myndigheter reist sak mot antatte kinesiske militære hackere. I 2014, mens Barack Obama var president, ble fem kinesere tiltalt for å ha trengt inn i systemene til store amerikanske selskaper for å drive industrispionasje.

Les også

  1. Hackere fikk tilgang til sensitive opplysninger om halve USAs befolkning

Les mer om

  1. Equifax
  2. Hacking
  3. USA