Verden

Trump: TV-journalister er dumme, men ikke dårlige mennesker

USAs president Donald Trump er fortsatt svært aktiv på Twitter.

Donald Trump tvitrer at journalistene i «Morning Joe» er dumme og gale, men presidenten påpeker at de ikke er dårlige mennesker. 

  • NTB

I en ny Twitter-tirade lørdag fastslår USAs president også nok en gang at CNN driver med søppeljournalistikk og såkalte falske nyheter.

Samtidig fortsetter Trump angrepene mot TV-programlederne Mika Brzezinski og Joe Scarborough fra MSNBC-programmet «Morning Joe». Tidligere i uken skjelte han ut de to i hånlige kommentarer rettet mot deres utseende og intellekt.

«Gale-Joe Scarborough og dum-som-en-stein-Mika er ikke dårlige mennesker, men deres upopulære program er dominert av NBC-sjefene deres. Synd!» tvitrer presidenten lørdag.

Crazy Joe Scarborough and dumb as a rock Mika are not bad people, but their low rated show is dominated by their NBC bosses. Too bad!
Les også

Programlederparet ble skjelt ut av Donald Trump. Nå hevder de at Det hvite hus-ansatte har truet dem

De første personangrepene torsdag utløste kraftig fordømmelse. Selv Trump-vennlige Fox News overrasket med kritisk dekning av presidentens tvitring. Også flere topper i Trumps eget parti Republikanerne kom med skarp kritikk av presidenten.

Brzezinski og Scarborough svarte fredag i et innlegg i Washington Post med tittelen «Donald Trump er ikke frisk», der de stilte spørsmål ved om han er skikket til å være president.

I et intervju med CNN anklager paret dessuten Trump for utpressing. Programlederne, som er forlovet med hverandre, hevder de er blitt kontaktet av Det hvite hus gjentatte ganger. De skal i vår ha fått beskjed om at en tabloidavis ville publisere en svært negativ artikkel om de to med mindre de ba om unnskyldning for dekningen av Trump.

Presidenten har avvist denne påstanden på Twitter.

Les også

  1. Trump mangler folk i hundrevis av nøkkelposisjoner. «Han er ikke klar for en krise», mener tidligere ambassadør.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. CNN
  3. Fox News
  4. Det hvite hus