Verden
Et tykt snølag dekker en buss i fjellområdet Santis-Schwaegalp i Sveits.

Snøen fortsetter å lave ned over Sveits og Østerrike

Kraftig snøfall fortsetter å prege deler av Østerrike, Sveits og det sørlige Tyskland. Et tosifret antall personer er døde, og veier og jernbanelinjer er stengt.

  • og NTB
En skiturist i Filzmoos i Østerrike fjerner snø fra en bil etter kraftig snøfall. Foto: AP / NTB scanpix
Togtrafikken er innstilt flere steder i grenseområdene mellom Tyskland og Østerrike. Bildet er fra den tyske byen Berchtesgaden nær grensen til Østerrike. Foto: AP / NTB scanpix
Et vogntog ligger på siden på motorveien A8 etter en trafikkulykke nær Bernau am Chiemsee sør i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix
Ansatte fra det østerrikske jernbaneselskapet ÖBB graver fram en gemse i live etter at dyret ble sittende fast i en snøfonn i nasjonalparken Gesäuse. Foto: ÖBB via AP / NTB scanpix

En 16 år gammel gutt fra Østerrike mistet livet i et snøskred i St. Anton am Arlberg da han var på skitur med familien onsdag. I nabolandet Slovenia omkom en 37 år gammel mann i et snøskred i Malá Fatra-fjellene, og i Aying nær München i Tyskland døde en sju år gammel gutt da et tre, trolig tynget ned av mye snø, falt over ham.

Dermed er minst 17 personer omkommet i forbindelse med snøvær og skred i Europa den siste uken.

Flere jernbanelinjer i Alpene er stengt på grunn av snømengdene, og biler og lastebiler har stått fast i flere timer på en motorvei sørvest i Tyskland. I deler av Bayern har skoler holdt stengt.

Snøen ligger tungt over kjøretøy og bygninger i fjellområdet Santis-Schwaegalp i Sveits, der det har gått et snøskred.

I Østerrike er veier stengt en rekke steder, men i Galtür vest i landet, der et stort skred gikk i 1999 og tok 31 liv, har innbyggerne nå forbindelser til omverdenen igjen etter å ha vært isolert.

Østerrikes turistminister Elisabeth Köstinger sier at det «på de fleste skiutfartssteder ikke er grunn til bekymring så lenge folk følger reglene og ikke går utenfor de sikre løypene».

Landets kringkaster ORF melder at været er ventet å roe seg fredag, men det er ventet tungt snøfall igjen søndag.

Også Tsjekkia er berørt av kraftig snøfall i grenseområdene mot Tyskland og Østerrike, og rundt 9.000 husstander var uten strøm torsdag.

På Svalbard er over 100 personer evakuert på grunn av storm og stor snøskredfare, og i Sverige har landets meteorologiske institutt sendt ut varsel om storm og tungt snøfall i den nordlige delen av landet.

Les også

  1. Stormen er ferdig med Svalbard, men herjer fortsatt i Nord-Norge

Les mer om

  1. Snø
  2. Østerrike
  3. Sveits
  4. Ekstremvær