Verden

Napolitansk pizza får UNESCO-status

Italias kulturminister Dario Franceschini, andre fra høyre, holder en pizza bakt i den første steinovnen som ble brukt i 1889 til å lage den første pizza margaritaen i Napoli. Napolis pizzatradisjon har blitt lagt til i UNESCOs liste over immateriell kulturarv.

Måten å lage pizza på i Napoli har blitt lagt til i UNESCOs liste over immateriell kulturarv.

  • og NTB

– Den napolitanske pizzabakerens kunst er en del av UNESCOs verdensarv. Seier! erklærer den italienske landbruksministeren Maurizio Martina på Twitter.

«Pizzaiuolo», som pizzatradisjonen i Napoli kalles, er en av 38 kulturelle fenomen som har fått UNESCO-status. Beslutningen ble tatt under et møte i FNs kulturbyrå i Jeju i Sør-Korea, og ble ønsket hjertelig velkommen av True Neapolitan Pizza Association.

– Jobben er gjort! Gratulerer til alle napolitanske pizzabakere rundt om i verden, skrev pizzaforeningen på Facebook.

True Neapolitan Pizza Association har satt svært spesifikke retningslinjer for hvordan en autentisk napolitansk pizza skal lages. Retningslinjene inkluderer ingredienser og matlagingsteknikker.

UNESCOs liste over immateriell kulturarv ble opprettet i 2003. Det står allerede mer enn 350 tradisjoner og kunstformer oppført på listen.

Tysk orgelmusikk, Sveits' Basel-karneval, kirgisisk ridning og indonesisk båtbygging ble også lagt til i listen etter møtet torsdag.

33 kulturelle fenomener lagt til UNESCOs liste

Les mer om

  1. Norge
  2. Sør-Korea
  3. Sveits