Verden

Britisk politibetjent ikke eksponert for novitsjok

Politiet sperret av et område nær Amesbury Baptist Church og flere andre områder i Amesbury der et kjærestepar ble forgiftet tidligere denne uken.

En britisk politibetjent ble lørdag innlagt på sykehus i etter mistanke om at han var blitt eksponert for nervegiften novitsjok.

  • og NTB

Prøveresultatene viser at den britiske politibetjenten som lørdag ble innlagt på sykehus, ikke har vært eksponert for nervegiften novitsjok, opplyser politiet.

Politibetjenten ble innlagt på sykehus etter mistanke om at han var eksponert for nervegiften. Akuttmottaket på sykehuset Great Western Hospital i Swindon ble umiddelbart stengt, og ingen pasienter slapp inn eller ut, ifølge Salisbury Journal.

  • Denne uken dukket den sjeldne og dødelige nervegiften plutselig opp igjen etter tre måneder, tolv kilometer unna Salisbury. Hvordan er det mulig?

Politibetjenten ble senere lørdag overflyttet til Salisbury District Hospital for videre behandling. Sykehuset har spesialutstyr for å ta og analysere prøver og fikk svar i løpet av kort tid.

– Vi er glade for å kunne bekrefte at politibetjenten som ble tilsett på Salisbury District Hospital i forbindelse med en pågående hendelse i Amesbury, er blitt undersøkt og bekreftet upåvirket, skriver politiet på Twitter.

Politiet gjentar samtidig sykehusets budskap om at faren for å bli utsatt for nervegift i området, er svært liten.

Forrige lørdag ble en kvinne og en mann, begge i 40-årene, innlagt på sykehus etter å ha fått i seg den svært farlige nervegiften novitsjok. Tilstanden til de to er fortsatt kritisk.

Over hundre politifolk etterforsker saken, og en av teoriene er at de to tilfeldigvis kom over en liten beholder med giften – og at den kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.

Les mer om

  1. Spionattentatet i Salisbury
  2. Storbritannia