Alt stemte for Rybak i Eurovision-semifinalen

Det meste stemte da Alexander Rybak – en av storfavorittene – framførte Norges bidrag i Eurovision Song Contests andre semifinale torsdag kveld.

Rybak, som i konkurransen framfører sin egen «That's How You Write A Song», var første artist på scenen i Lisboa.

– Full jubel i sal og presserom da Rybak åpnet kveldens show. Alt funket. Dette blir det finale av, og der må det være mulig å synge med enda mer trøkk, sier Aftenpostens journalist på plass i Lisboa.

Les også

Vi har vurdert Rybaks konkurrenter i kveld

Tok seg til øret

Han startet framføringen med å smile bredt og så ut til å kose seg på scenen. Én gang tok han seg til øret for å rette på enten mikrofonen eller øreproppen, men ellers kunne man ikke observere noe som ikke gikk etter planen. Det karakteristiske hoppet med fela satt perfekt med pyroteknikken, og TV-seerne fikk glede av grafikk på skjermen perfekt synkronisert med Rybaks bevegelser.

Som en kuriositet kunne programlederne nevne at Rybak nå sto for framføringen av sang nummer 1.500 i Eurovision Song Contest.

Bare 10 av 18 land går videre fra torsdagens semifinale, som er den andre.

Det vil imidlertid komme som et stort sjokk om ikke Rybak tar Norge videre. Spillselskapene har ham ifølge Eurovisionworlds oversikt som den store favoritten, og en innsats på 100 kroner vil jevnt over bare gi 1 krone i gevinst ved Rybak-avansement.

Rett etter fremføringen falt han likevel ned fra tredje til femte plass på oddsen over hvem som kommer til å vinne hele Eurovision til slutt lørdag kveld, bak Kypros, Israel, Frankrike og Litauen, men plasseringene på disse listene har en tendes til å gå litt opp og ned de siste dagene av finaleuken.