Nigerias president avviser rykter om at han er blitt «klonet»

Nigerias president Muhammadu Buhari har rykket ut og avvist ryktene om at han egentlig er død og erstattet av en dobbeltgjenger.

Nigerias president Muhammadu Buhari, her under feiringen av den nigerianske uavhengighetsdagen i Abuja 1. oktober, avviser at han egentlig er en dobbeltgjenger fra Sudan.
  • og NTB

Presidenten har flere ganger det siste året har vært borte i lengre perioder grunnet sykdom, og i sosiale medier har det florert rykter om at han har blitt byttet ut med en dobbeltgjenger fra Sudan.

Mandag avfeier Buhari ryktene som sludder og vås.

– Disse ignorante ryktene er ikke overraskende – da jeg var sykmeldt i fjor håpte mange mennesker på at jeg var død, sier den nigerianske presidenten til latter fra sine kolleger i en videouttalelse på Twitter.

– Jeg kan forsikre dere om at dette er den ekte utgaven av meg. Senere denne måneden fyller jeg 76 år. Og jeg lever fortsatt i beste velgående, sier Buhari.

Den nigerianske presidenten stiller til gjenvalg i februar 2019, og fyller 76 den 17. desember.

I 2017 tilbrakte han flere måneder i London for behandling, og tidligere i år var han også borte i to uker, også da på tur til Storbritannia. Hva slags sykdom han har og hvordan den behandles har aldri blitt offentliggjort.