Verden

Vulkanutbrudd på Bali stanser flytrafikk

Vulkanutbrudd på Bali har ført til at minst 28 flyvninger til og fra det populære indonesiske reisemålet er innstilt. Tusenvis av turister kommer ingen vei.

En bonde på Bali pløyer marken sin mens asken stiger fra Agung-vulkanen stiger til værs. Foto: Nyoman Budhiana/ANTARA / Reuters/NTB scanpix

  • NTB

Vulkanen Agung spydde søndag morgen aske 4000 meter opp i været, og tykk grå røykskyer la seg over området.

Ngurah Rai-flyplassen er fortsatt åpen, men 28 flyvninger til og fra øya er innstilt. Det har rammet minst 2000 flypassasjerer, de fleste fra Australia.

Det er det andre utbruddet fra Agung på en uke.

– I 8.30-tiden pågikk utbruddet fortsatt, sa talsmann Sutopo Nugroho søndag og la til at farenivået er uendret, én grad under det høyeste nivået.

  • Farlig ekspedisjon på vulkan: Seks klatrere omkom

Katastrofe-utbrudd krevde 1200 liv

22. september ble farenivået hevet til høyeste grad. Det førte til at mer enn 130.000 mennesker forlot sine hjem og søkte tilflukt i midlertidige leirer, av fryktet for et forestående utbrudd. Sent i forrige måned nedgraderte myndighetene farenivået et hakk etter en jevn nedgang i vulkanaktiviteten.

Sutopo opplyste at rundt 25.000 mennesker fortsatt er evakuert.

Sist det var utbrudd fra den 3031 meter høye Agung-vulkanen var over en periode på nesten et år fra 1963 til 1964. Da mistet cirka 1200 mennesker livet.

Les mer om

  1. Bali
  2. Vulkanutbrudd
  3. Flytrafikk