Verden

United Airlines-passasjer brakk nesen og pådro seg hjernerystelse

Passasjeren som ble fjernet fra et United Airlines-fly mot sin vilje, pådro seg en hjernerystelse og en brukket nese. Nå varsler mannens advokat søksmål.

  • NTB

Thomas Demetrio, som representerer passasjeren David Dao, holdt torsdag en pressekonferanse i Chicago. En video av Dao som søndag ble slept ut av en overbooket flyging til Louisville i Kentucky, har gått verden rundt.

Demetrio sier at 69 år gamle Dao sitter igjen med en brukket nese, en hjernerystelse og to færre tenner etter hendelsen.

Les også

Mer om hendelsen: 69-årig lege dratt med makt av United-fly mens medpassasjerer gråt og skrek i protest

– Det vil bli fremmet et søksmål mot United Airlines, men det er ennå ikke klart når det vil skje, sa Demetrio på pressekonferansen.

  • Hendelsen utløste masive reaksjoner i sosiale medier - der United henges ut og hånes på alle tenkelige måter. Verdien på United-aksjene stupte med milliarder i timene etter at PR-marerittet var et faktum

United Airlines administrerende direktør Óscar Muñoz har sagt at han skammet seg da han så videoen.

– Den virkelige forferdelige hendelsen som skjedde på denne flyvingen, har ført til mange reaksjoner hos oss alle: raseri, sinne, skuffelse. Jeg deler alle disse følelsene, og først og fremst vil jeg gi min dypeste beklagelse etter det som har skjedd, sa han da hendelsen ble kjent.

Les mer om

  1. United Airlines