Verden

Clinton: Hadde vunnet om det ikke var for FBI og Putin

Hillary Clinton sier at hun ville ha vunnet presidentvalget i fjor hvis ikke Russland og FBI hadde lagt hindringer i veien for henne.

Hillary Clinton, her under et arrangement i april, sier hun tapte presidentvalget i fjor blant annet på grunn av FBI og russisk innblanding. Foto: Kevin Hagen / TT / NTB Scanpix

  • NTB

Under en lunsj i regi av kvinneorganisasjonen Women for Women International tirsdag, reflekterte Clinton over det som skjedde før og under presidentvalget i fjor.

Hun sa at det var hennes ansvar at hun tapte mot Donald Trump, men at en kombinasjon av hendelser i oppkjøringen til selve valget bidro til å påvirke utfallet.

Clinton trakk blant annet frem FBI-sjef James Comeys brev som ble sendt til Kongressen i oktober. Der skrev han at FBI fortsatt etterforsket Clintons e-post-praksis som utenriksminister.

Hun nevnte også WikiLeaks, som flere ganger offentliggjorde opplysninger og e-post-korrespondanse fra hennes valgkampstab. Dette var opplysninger som mange mener WikiLeaks hadde fått fra russiske hackere.

– Putin påvirket valget og ville skade meg, sa hun.

Kvinnehat

Clinton mener dessuten at kvinnehat spilte en stor og avgjørende rolle i valgkampen, og førte til at hun tapte mot Trump.