Verden

Las Vegas-drapsmannen skjøt uhindret i ni minutter

Las Vegas-politiet mener at massedrapsmannen Stephen Paddock (64) satte opp kamera utenfor hotellrommet for å forberede seg på at politiet kom. Det tok ni minutter fra de ble varslet til siste skudd var avfyrt.

Stephen Paddock drepte 59 mennesker i Las Vegas søndag kveld.
  • Lorns Bjerkan
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Gjerningsmannen fikk skyte i ni minutter etter politiet mottok den første nødsamtalen, opplyste Las Vegas-sheriff Joseph Lombardo på en pressekonferanse sent tirsdag kveld.

Dette er nesten dobbelt så lenge som politiet tidligere har opplyst.

Massedrapsmannen skjøt fra hotellrommet i 32. etasje på Mandalay Bay Hotel and Casino ned på de 21.000 menneskene som var samlet på countryfestival i byen. Derfra drepte han 59 mennesker og såret nærmere 500 andre.

Før politiet fikk stormet hotellrommet, skjøt 64-åringen seg selv. Politiet fant ham død med 23 skytevåpen på rommet. Ifølge analyser gjort av The New York Times avfyrte Paddock i en periode ni skudd i sekundet.

  • Var ettersøkt av FBI: Massemorderens far var «ekstremt farlig» og «psykopat»

Gjenstår å identifisere tre ofre

Under pressekonferansen opplyste Lombardo at de har identifisert alle med unntak av tre ofre.

Han opplyser at de fortløpende jobber med etterforskningen, hvor de samarbeider tett med FBI.

Ut fra disse to knuste rutene skjøt gjerningsmannen ned mot folkemengden, som var på en countryfestival.

Lombardo ville hverken bekrefte eller avkrefte en rekke opplysninger som har kommet frem i media i det siste døgnet, slik som ektheten av bilder kilder i politiet angivelig har lekket til flere medier, som skal være fra hotellrommet der gjerningsmannen skjøt fra.

Kjæresten er «en person av interesse»

Han vil heller ikke kommentere opplysninger om at gjerningsmannen skal ha overført 800.000 kroner til samboerens fødeland Filippinene. Dette er penger som kjæresten planla å bruke på å sette opp et hus i landet, får NBC News opplyst fra en kilde nær familien.

Sheriffen kunne derimot fortelle at kjæresten er «en person av interesse».

Hva de legger i det, er ikke klart, men han opplyste at de er i kontakt med henne. Samboeren befinner seg for øyeblikket i Filippinene.

Las Vegas-sheriff Joseph Lombardo holdt pressekonferanse sent tirsdag kveld. Dette er fra en tidligere pressekonferanse.

Noe annet Lombardo kunne fortelle, var at det var plassert kameraer på innsiden og utsiden av hotellrommet gjerningsmannen skjøt fra.

– Jeg antar at han brukte dette til å se når politiet ville komme, sier Lombardo.

Et av kameraene var blant annet skjult i en mattralle i gangen utenfor hotellrommet.

Ukjent motiv

På pressekonferansen ble det opplyst at det trolig er snakk om færre enn 527 sårede, slik de tidligere har fortalt. Årsaken til det er at personer skal ha blitt talt opp dobbelt på ett av sykehusene de skadede ble fraktet til.

Et av de viktigste spørsmålene, hva som kan ha vært et motiv, er fortsatt ukjent for politiet.

Les mer om

  1. Las Vegas-massakren