Verden

Brennende bil kræsjet i Glasgow flyplass

Videobilde av den brennende bilen ved inngangen til Glasgow flyplass.

To menn kjørte lørdag ettermiddag en brennende bil inn i hovedterminalen ved Glasgow flyplass.

  • Anders Nordstoga

**Er du på flyplassen?

Ring oss på telefon 22864040 eller send oss en mail.** Se bilder som vitner på flyplassen har sendt inn til BBC her.

Vitner forteller at en mørkegrønn Cherokee-jeep kjørte i høy fart inn i hovedinngangen til terminalen. Hendelsen skjedde klokken 16.15 lørdag ettermiddag norsk tid. Vitner sier til BBC at det kom flammer ut fra under bilen før den kræsjet i inngangen til terminalen. Bilen skal ha kjørt i en hastighet av ca. 50 km/t da den svingte brått mot høyre og inn i døren. Vitner sier til Sky News at andre enn dem som kjørte bilen, fjernet gassylindre fra bilen før den tok fyr. Det er også rapporter om at mennene skal forsøkt å helle bensin på den brennende bilen.

— Eksplosjon

Ifølge BBC kom det små eksplosjoner fra bilen etter at den hadde kræsjet i glassdørene inn til terminalen. - Det så ut som om bilen forsøkte å komme gjennom døren inn i terminalen. Bilen var i brann, og det kom noen menn ut fra flammene, sier et vitne til BBC. - Politiet kom løpende, og de asiatiske mennene begynte å slåss med dem. Deretter hørte jeg en eksplosjon, sier vitnet. - En av mennen lå på gulvet. Han var i brann. Fyren reiste seg, og begynte å slåss med politiet. Jeg klarte å slå ham i bakken, og fire politifolk hoppet på ham, sier et annet vitne til Sky News.

- Panikk

Det foreløpig ikke er meldt om personskader på andre enn den ene av personene i bilen som er kjørt til sykehus. . TV-bilder viser tykk svart røyk komme ut av terminalen. - Folk begynte å løpe forbi oss, og sa alle måtte komme oss ut. Alle var i panikk. Brannen er nå slukket, men det er absolutt kaos på flyplassen, sier et vitne til Sky News. Politiet i Strathclyde bekrefter at de har pågrepet to personer i forbindelse med hendelsen. Det kom først meldinger om at både tre og fire var pågrepet. En av de pågrepne skal nå bli behandlet for brannskader ved Royal Alexandra Hospital i Paisley.

Krisemøte

Angrepet kommer kort tid etter to mislykkede terroranslag i London, da to bilbomber ble funnet. Den første

Les også

Bilbombe funnet i Londons teaterstrøk

, mens den andre

Les også

Bil med sprengstoff sto i parkeringshus

. Statsminister Gordon Brown har ifølge Sky News innkalt krisekomiteen Cobra til møte i kveld. Han skal selv lede møtet. Ifølge et talsmann for regjeringen betraktes ikke hendelsen som en trussel mot nasjonens sikkerhet, men Brown blir likevel løpende orientert.

Les også

  1. Bil med sprengstoff sto i parkeringshus

  2. Flere gater stengt etter mistenkelig funn

  3. Brown: – Fortsatt alvorlig trussel mot Storbritannia

  4. Bilbombe funnet i Londons teaterstrøk

Bilen skal ha vært i brann før det kræsjet inn i inngangen til terminalen.
Politiet overmanner en av mennene i bilen.
Inngangen til hovedterminalen ved flyplassen i Glasgow etter angrepet lørdag.
Passasjer og bestetningsmedlemmer forlater flyplassen.