Verden

Syv drept i nye kamper i Ukraina

Minst syv er drept i nye kamper mellom ukrainske styrker og russiskstøttede opprørere i Ukraina mandag.

Ukrainske sanitetssoldater fotografert ved et pansret personellkjøretøy etter at de fraktet skadede soldater til sykehus i Avdiivka.
  • NTB

De siste to dagene er tolv drept i ny vold i Øst-Ukraina, til tross for at partene ble enige om våpenhvile på ubestemt tid så sent som i forrige måned.

Kampene skjer samtidig som Ukrainas president Petro Porosjenko besøker Berlin, der han oppfordret Tysklands statsminister Angela Merkel til å trappe opp de økonomiske sanksjonene mot Russland.

Frykten er økende i Kiev for at støtten fra USA kan minke etter hvert som president Donald Trump søker et tettere forhold til Russlands president Vladimir Putin.

– Siden søndag har det vært pågående kamper og harde angrep mot våre stillinger, sier Olena Mokryntsjuk, talskvinne for den ukrainske hærens 72. brigade.

Tre ukrainske soldater er drept, det samme er minst to opprørere. Opprørerne melder også om at to sivile skal være drept av ukrainsk ild i nærheten av Donetsk.

Les også

  1. Ministrene i Ukraina tjener offisielt rundt 5000 kr. i måneden. Nå lurer folk på hvordan de har fått tak i 50 millioner i kontanter.

  2. EU forlenger Russland-sanksjoner

  3. Russland kutter forsvarsbudsjettet med 100 mrd. - vil dempe konflikten med Vesten

  4. Europa famler i møte med Trump. Da lederne skulle vise samhold, droppet flere land å møte opp.

  5. Russerne liker at verden frykter hva Putin og Trump kan finne på.

Les mer om

  1. Russland
  2. Ukraina