Flyplassen i Hamburg evakuert, 68 måtte få førstehjelp etter gasslekkasje

68 personer måtte få førstehjelp, etter at ukjent røyk eller gass ble spredt gjennom klimaanlegget på Hamburgs flyplass Fuhlsbüttel. Årsaken til gasslekkasjen er foreløpig ukjent, melder brannvesenet i Hamburg.

Flyplassen i Hamburg ble evakuert søndag ettermiddag.
  • Christina Pletten
  • Håkon Letvik

Politi og nødetater slo storalarm etter at det litt etter klokken 12 i formiddag kom melding om at mange på flyplassen hadde fått pusteproblemer på grunn av røyk eller gass. 120 brann- og redningsmannskaper og store politistyrker rykket ut, før det ble avklart at det ikke dreide seg om noe terrorangrep.

59 personer fikk førstehjelp på stedet, mens ni personer ble bragt videre til to sykehus i nærheten, som begge var satt i alarmberedskap.

– Det var en gass som hadde lekket ut i anlegget. Det ble straks koblet om, slik at gassen ikke skulle spres videre, sa en talsmann for brannvesenet i Hamburg på en pressekonferanse på flyplassen nettopp.

Flyplassen ble evakuert og mange av passasjerene måtte vente ute i kulden før det ble avklart at det ikke var hverken terror eller noen livsfarlig situasjon.

Flytrafikken til og fra flyplassen Fühlsbuttel ble innstilt fra klokken 12.20 til 13.45, melder avisen Hamburger Morgenpost.

Gass eller røyk ble spredt gjennom klimaanlegget, og mange meldte om kvalme, pustebesvær og rennende øyne, skriver avisen.

Avisen skriver i ettermiddag at det er funnet en boks med pepperspray, og at det trolig var gass fra denne som ble spredt gjennom klimaanlegget. Pepperspray er sterkt irriterende for øyne og luftveier og brukes til selvforsvar, og er i fritt salg i Tyskland. Pepperspray brukes også av politiet for å sette voldelige personer ut av spill.

En talsmann for brannvesenet bekreftet senere søndag ettermiddag at det var funnet en slik sprayflaske, og at det som skjedde kan ha vært en form for dårlig spøk.

Også togtrafikken til og fra flyplassen ble innstilt.

De ni som først ble bragt til sykehus, ble i ettermiddag skrevet ut, melder brannvesenet i Hamburg.

Hvordan den ukjente gassen lekket ut, er ukjent, og blir etterforsket videre av politiet.

Flyplassen Fuhlsbüttel i Hamburg ble evakuert etter at det klokken 12.20 søndag kom melding om gasslekkasje. 68 fikk førstehjelp for pusteproblemer.