3.000 par gift i Den forente families massebryllup

Tusener av par ble gift i det koreanske kirkesamfunnet Den forente familie lørdag. Enken etter grunnleggeren ledet arrangementet på en enorm stadion.

3000 par fra hele verden giftet seg samtidig i byen Gapyeong i Sør-Korea lørdag.
  • Ntb

3.000 par fra 62 forskjellige land ble viet under gigantseremonien. Store massebryllup, som ofte holdes på sportsstadioner, har vært et av kjennetegnene for samfunnet som ble grunnlagt av Sun i 1954.

Den avdøde grunnleggeren Sun Myung-moons enke Han Hak-ja oppfordret tilhengerne til å gjøre alt de kan for å utføre oppdraget med å «bygge himmelen på jorden» innen år 2020.

Massebryllupene startet på 1960-tallet med et titalls par. I 1997 giftet 30.000 par seg i Washington, og to år etter lovet 21.000 par hverandre evig troskap på den olympiske stadion i Seoul.

Moon-sekten fikk 40.000 kroner i støtte fra UD:

Les også

Omstridt sekt får holde seminar på Stortinget

Mange av parene er satt sammen av Sun selv, som forkynte til sine tilhengere at romantisk kjærlighet leder til seksuell løssluppenhet, dårlig sammensatte par og dysfunksjonelle samfunn. Sun foretrakk giftermål på tvers av kulturer, noe som ofte betydde at parene ikke hadde noe felles språk.

To tredeler av parene som deltok ved lørdagens seremoni var allerede gift, men ønsket å fornye løftene som medlemmer av kirkesamfunnet.

Her kan du lese mer om Moon-sektens grunnlegger: