Over 90 bekreftet drept i selvmordsangrepet i Peshawar

92 personer er drept i selvmordsangrepet mot politifolk i en moské i Peshawar mandag.

Redningsarbeidere leter gjennom ruinene etter selvmordsangrepet i Peshawar i Pakistan mandag.

Det er BBC urdu som tirsdag formiddag melder om at 92 personer er omkommet. Flere personer havnet under bygningsmassene etter den kraftige eksplosjonen i Peshawar i Pakistan. Ifølge BBC er ni overlevende hentet ut fra moskeens ruiner.

Tirsdag formiddag var 57 sårede innlagt på sykehus. Flere av dem er kritiske.

Politiets talsmann Ayaz Khan oppgir at de fleste ofrene var fra politiet.

Angrepet er ett av de blodigste i Pakistan på flere år.

27 av de drepte politifolkene ble begravet sendt mandag kveld.

24 lik er hentet fra ruinene

Redningsarbeidere gravde tirsdag morgen fortsatt i ruinene for å hente ut døde og eventuelt overlevende. I tillegg til de ni overlevende er det hentet ut 24 lik fra ruinene.

Lady Reading-sykehuset i Peshawar mottok flere drepte i løpet av natten, bekrefter en talsperson for sykehuset til AFP. Blant de omkomne er moskeens imam og en politisjef på lavere nivå, skriver avisen Jang. Jang melder om 93 døde.

Sto i første rad

Ifølge en talsperson for sykehuset er tilstanden kritisk for minst ti av de skadede.

Moskeen der angrepet skjedde, ligger i tilknytning til politiets regionale hovedkvarter i Peshawar. Over 2000 politifolk er tilknyttet hovedkvarteret. 2000 familier bor i tjenesteboliger der. Derfor er området strengt bevoktet. Besøkende må igjennom flere sjekkposter for å komme inn i området.

300–400 politifolk deltok i bønnen da angrepet fant sted. Derfor er så å si alle omkomne politifolk. 27 av dem ble gravlagt sent mandag kveld.

Deler av moskeen har rast sammen etter gårsdagens angrep i Peshawar. Over 90 mennesker er bekreftet omkommet hittil.

Mange lurer på hvordan en selvmordsbomber kom inn i et svært bevoktet område. Nå jobber etterforskerne med å få svar på det.

Selvmordsbomberen deltok i ettermiddagsbønnen litt før klokken 14 (lokal tid) da han utløste sprengladningen. Ifølge forsvarsminister Khawaja Asif sto selvmordsbomberen i første rekke.

Pakistansk Taliban (TTP) har avvist en uttalelse fra egne rekker om at de tok på seg ansvaret for angrepet, så det er ikke klart hvem som sto bak.