Verden

Stefar vitnet mot Jackson

Stefaren til gutten som beskylder Michael Jackson for misbruk, fortalte tirsdag om hvordan popstjernen prøvde å presse familien til å renvaske ham.

Stefaren fortalte også hvordan hans 13 år gamle stesønn forandret oppførsel etter sitt siste besøk på ranchen til Jackson i mars 2003. På et tidspunkt opptrådte tenåringen som om han var hjernevasket, sa han.

Det var som en forandring fra natt til dag i personligheten hans. — Han ble sint, han ble rett og slett ondsinnet, han ropte og skrek og han bannet. Det hadde han aldri gjort før, sa han.

En kveld for to år siden fikk han en bekymret telefonoppringing fra guttens mor en gang hun og hennes tre barn befant seg på Neverland, eiendommen til Jackson. Da skal hun ha blitt holdt fanget for å lage en video som renvasket popikonet, fortalte han.

— Hun sa at hun ikke fikk se barna sine, og at de (Jacksons medarbeidere) fulgte henne rundt og at hun hadde vakter rundt seg hele tiden, sa stefaren som er pensjonert major i hæren. Han sa han fikk flere telefoner fra kona

Den nå 15 år gamle guttens mor skulle vitne senere tirsdag. Michael Jacksons forsvarere har forsøkt å tegne et portrett av henne som en grådig kvinne som bruker sønnen sin for å komme ned i popikonets lommebok.

Men eksperter sier at påtalemyndigheten kan velge ikke å innkalle henne på grunn av hennes noe tvilsomme fortid.

 1. Les også

  - Gråt seg til sengevenn

Michael Jackson. Foto: PHIL KLEIN/REUTERS

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 2. KULTUR
  Publisert:

  Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

 3. FOTBALL
  Publisert:

  - Fulham rykket ned fordi de fjernet statuen av Michael Jackson

 4. DEBATT
  Publisert:

  NRK ønsker ikke å ta stilling til Jacksons skyld eller uskyld

 5. NORGE
  Publisert:

  Advokat advarer NRK om sending av Jackson-dokumentar

 6. KULTUR
  Publisert:

  HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar