Ung jente kritisk skadet etter knivstikking i Göteborg

En jente i tiårsalderen er sendt til sykehus med kritiske skader etter å ha blitt knivstukket i Göteborg sentrum torsdag. En mann i 30-årene er pågrepet.

En politibetjent sikrer spor på stedet der en jente ble knivstukket og kritisk skadet i Göteborg torsdag.

Jenta skal ha blitt knivstukket i halsen og magen. Knivstikkingen skjedde i Brunnsparken, et sentralt torg i den svenske byen Göteborg, i 13-tiden.

Politiet opplyser at jenta er på sykehus og tilstanden hennes er kritisk, men stabil.

Jenta var i parken med mormoren og morfaren sin. Mormoren, en kvinne i midten av 60-årene, fikk skader i en arm da hun forsøkte å beskytte barnebarnet. Hun ble også sendt til sykehus, men uten alvorlige skader.

Ukjent relasjon

En mann i midten av 30-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Politiet har ingen opplysninger om at mannen skal ha hatt en relasjon til de skadede. Flere vitner på stedet ble torsdag ettermiddag avhørt av politiet.

Det var vitner til hendelsen som grep inn og stoppet mannen.

– Forbipasserende ungdommer skal ha lagt gjerningspersonen i bakken før sikkerhetsvakter grep inn. Det var også en politibetjent i området som grep inn i hendelsen, sier polititalsperson Thomas Fuxborg.

Det er ikke kjent hva som var motivet for knivangrepet.

En jente i tiårsalderen ble torsdag knivstukket av en mann i 30-årene i sentrum av Göteborg.

Mange vitner

– Vi har sperret av hele parken og nærliggende holdeplasser for buss og trikk. Det er veldig mye folk på stedet, både politi og personer. Vi har begynt avhør av vitner, det er mange som har sett det som skjedde, sier Fuxborg.

Ifølge politiet var det en kniv som ble brukt i angrepet, men de har ikke offentliggjort flere detaljer om våpenet.

Den mistenkte mannen skal avhøres av politiet. Det er foreløpig ikke mistanke om flere gjerningspersoner.