Verden

Taliban støtter Trump i presidentvalget

Donald Trump har fått en støtteerklæring han helst ville vært foruten foran presidentvalget 3. november. Han er Talibans foretrukne kandidat.

Medlemmer av Taliban ankommer Doha for fredssamtaler i starten av september. Nå gir Taliban sin støtte til Donald Trump i USAs presidentvalg. Foto: Hussein Sayed/AP/NTB.

 • NTB-DPA

Det sier Talibans talsmann Zabiullah Mujahid i et intervju med CBS News. Trump-leiren takker ikke for støtten, men avviser den sterkt.

– Vi håper han vinner valget og trekker USA ut av Afghanistan, sier Mujahid, som særlig har lagt sin elsk på Trump-slagordet «America First».

– Det har vært slagordet hans fra starten av, og viser at de ikke er et verdenspoliti eller ønsker et felles flagg eller en nasjonalsang for hele jorden. Deres prioritet er Amerika, sier Mujahid.

Tim Murtaugh, en av presidentens valgkamp-talspersoner, mener den afghanske gruppen heller burde støtte Joe Biden.

– Vi avviser deres støtte, og Taliban burde være klar over at presidenten alltid vil beskytte amerikanske interesser på alle måter, i motsetning til Joe Biden som var imot å ta ut Osama bin Laden og Qasem Soleimani, sier Murtaugh.

Taliban-talsmannen legger til at gruppen ble bekymret for Trump da de hørte at presidenten var smittet av koronavirus. Taliban er nå glade for at Trump er blitt bedre, sier han.

Taliban har i en årrekke vært en av USA og Vestens klareste fiender og motparten i en årelang krig i Afghanistan. Gruppen, som ble kastet fra makten da USA invaderte landet i 2001, sitter nå i fredssamtaler med afghanske myndigheter.

Les mer om

 1. USA-valget 2020

USA-valget 2020

 1. VERDEN

  Bidens venstrefløy murrer. De er spesielt nervøse for ett navn i regjeringskabalen.

 2. VERDEN

  USAs justisminister: Ingen bevis for valgfusk som ville ha endret valgresultatet

 3. VERDEN

  Trump-kampanjen har samlet inn rekordstore summer siden valgdagen

 4. VERDEN

  Trump vil benåde flere før han går av. En av dem kan bli Michael Flynn.

 5. DEBATT

  Mange tenker at uroen ikke kan komme hit. Men det kan den.

 6. VERDEN

  Peker omsider på Biden som valgvinner: – Selv kjæledyrene mine fikk drapstrusler