Verden

Hår-tweet fra norsk komiker tar USA med storm

«Trump elsker Norge fordi vi dyrker håret hans her», skrev komiker André Ulveseter på Twitter. «Du vant internett i dag», svarte det amerikanske tvitteratet.

  • Veslemøy Hedvig Østrem
    Veslemøy Hedvig Østrem

Gulnet gress fra Kvaløysletta utenfor Tromsø minner bitte litt om president Donald Trumps hår, og etter presidentens nokså famøse uttalelser om Norge vs. «shithole-countries», delte Ulveseter dette norske naturfenomenet torsdag kveld.

– Responsen har vært en «once in a lifetime-experience», sier Ulveseter på telefon til Aftenposten.

Lørdag kveld er Ulveseters tweet retvitret rundt 63.000 ganger, har fått over 185.000 likes og over 2000 kommentarer.

Til sammenligning har ingen av Donald Trumps twittermeldinger fra de siste dagers hendelser, fått tilsvarende oppmerksomhet.

– Det tikker inn respons ustanselig. Jeg måtte skru av «notifications» på telefonen, ler han.

Var i Tromsø

André Ulveseter er komiker, kjent for blant annet en Facebook-side om særskrivingsregler og orddelingsfeil. Han befant seg i Tromsø da Trump-reaksjonene kom, og husket en video han hadde sett hos VGTV for en stund siden der gresstustene fra Kvaløya blir koblet til presidentens hårmanke.

– Det var snø her, så bildet er en skjermdump fra denne produksjonen, sier Ulveseter, som også har angitt kilden i sin tweet.

VGTV

– De fleste reaksjonene jeg har fått, er at jeg har gitt folk en god latter. Men det er også noen som lurer på hva dette faktisk er, hvilke planter vi har her i Norge. Og så lurer enkelte på hvordan vi ser på Donald Trump her, sier Ulveseter som skal ta seg tid til å svare på henvendelsene.

– Har du noen gang fått tilsvarende respons på en tweet?

– Nei, absolutt ikke, humrer Ulveseter.

Satirikernes gode uke

Det har vært en god uke for Trump-satirikere. Besøket fra Norges statsminister Erna Solberg onsdag, skapte en del overskrifter av mer saklig karakter, blant annet da Trump på spørsmål fra Aftenposten åpnet for å se på Paris-avtalen igjen.

Men det var først dagen etter det virkelig ble oppmerksomhet rundt Solbergs besøk og Norge. Da skal Trump i en samtale om flyktninger fra en del utsatte land som Haiti, El Salvador og flere afrikanske land, ha kalt disse landene for «shithole countries», og spurt om hvorfor ikke USA heller kunne få flere innvandrere fra Norge.

Også fra et av de omtalte «drittlandene», Sør-Afrika, har Ulveseters tweet blitt godt tatt imot.

FN-reaksjoner på uttalelsene

Trumps uttalelser om drittland har skapt kraftige reaksjoner i USA.

FN beskriver USAs president Donald Trumps beskrivelse av innvandrere fra «drittland» som sjokkerende, skammelig og rasistisk. Presidenten selv har avvist uttalelsene.

Senator Richard J. Durbin i Illinois, som var til stede under møtet, avviser Trumps benektelse. Durbin sier til TV-kanalen MSNBC at Trump omtalte Haiti og de andre landene som «drittland».

President Donald Trumps popularitet i USA er synkende. I en meningsmåling tatt i desember sa rundt 40 prosent at de mente han gjorde en god jobb, mens 56 mente han gjorde en dårlig jobb. Det er ingen presidenter tidligere som har hatt så lav popularitet på dette tidspunktet i sitt presidentskap.

Enkelte kommentarer på humor-tweeten fra Norge, var inne på å finne alternative presidenter til Donald Trump.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Twitter