Verden

SOHR: 39 drept i eksplosjon i syrisk våpenlager

39 personer er funnet døde etter en eksplosjon i et våpenlager i opprørskontrollerte Sarmada i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

En fem etasjers boligblokk raste etter eksplosjonen i Sarmada. Her arbeider organisasjonen Hvite hjelmer i ruinene. Foto: AP/NTB scanpix

Eksplosjonen fikk en boligblokk til å raste sammen, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Redningsarbeidere har til nå funnet 39 døde i ruinene av bygningen, og det utelukkes ikke at det kan være flere. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

En AFP-fotograf på stedet bekreftet senere at to boligblokker kollapset.

Al-Qaida-krigere

Idlib-provinsen er i hovedsak kontrollert av den ytterliggående islamistgruppen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har tilknytning til Al-Qaida.

SOHR-leder Rami Abdelrahman sier flesteparten av de drepte enten tilhørte gruppen eller var i familie med krigere fra HTS.

En ikke navngitt kilde i sivilforsvaret sier til AFP at kvinner og barn er blant de drepte. Han legger til at redningsarbeiderne har greid å redde ut fem personer i live.

Tvangsflyttet

De siste tre årene har stadig flere opprørere og deres familier blitt tvangsflyttet til Idlib, etter at syriske regjeringsstyrker og deres allierte har gjenerobret andre områder av landet og tvunget dem til å inngå avtaler.

Syrias president Bashar al-Assad kunngjorde nylig at regjeringsstyrkene har planer om å gjenerobre Idlib, etter å ha nedkjempet opprørerne sør i Syria.

Torsdag slapp de flyveblader over byer og tettsteder øst i idlib, der de oppfordret innbyggerne til å slutte opp om Assad-regimet og ikke opprørerne.

Les mer om

 1. Syria
 2. Bashar al-Assad

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Dødstallet stiger etter eksplosjon i ammunisjonslager

 2. VERDEN

  Fem år etter at opprørere tok kontroll over byen, inntar Assads styrker by i nord

 3. VERDEN

  Opprørsoffensiv i Syria: 21 regjeringssoldater drept i kamper, ifølge SOHR.

 4. VERDEN

  Fortsatt uviss skjebne for syrisk opprørshovedstad

 5. VERDEN

  Presidentens dristige plan har sendt én million sivile på flukt. Situasjonen i Syria omtales nå som verre enn på lenge.

 6. VERDEN

  Etter syv år med krig i Syria, øyner syrerne nå fred: – Vi ser at konflikten nærmer seg slutten