Emirates-fly ble satt i karantene – 19 passasjerer brakt til sykehus

En Airbus A380 superjumbo-fly fra flyselskapet Emirates ble onsdag satt i karantene på JFK-flyplassen i New York etter at mange av passasjerene ble syke underveis fra Dubai til New York.

Et Emirates-fly er holdt i karantene på JFK-flyplassen etter at flere flypassasjerer er blitt syke. Flyet, med 521 personer, kom fra Dubai. Bildet viser en passasjer som forlater Emirates-flyet og er på vei inn i en ventende buss.

Flyet, Emirates Flight 203, ankom New York fra Dubai onsdag morgen kl. 9.15 østamerikansk tid.

Ifølge NBC New York sier kilder til nettstedet at «minst 100 av 500 passasjerer» skal ha blitt syke i løpet av reisen.

I alt 19 personer skal være brakt til sykehus, mens ni andre ikke ønsket medisinsk hjelp, sier Raul Contreras, talsperson for borgermesteren i New York City.

Alle passasjerene om bord fikk forlate flyet og flyplassen onsdag ettermiddag, ifølge en talsperson for Emirates. Han opplyste at tre passasjerer og syv besetningsmedlemmer fikk behandling på sykehus.

– Ytterligere ni personer fikk medisinsk oppfølging like ved flyet og fikk deretter forlate området, sa Emirates-talspersonen.

Ifølge New York Times skal opp mot 100 av passasjerene ha vært plaget av hoste, høy feber og oppkast.

Flyet ble henvist til et avgrenset område på flyplassen og flyplasspolitiet og et team fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kontrollerte flyet og passasjerene, melder nettstedet WPIX 11.

Det er fortsatt uklart hva som kan ligge bak at et så stort antall passasjerer plutselig ble blitt syke.

Ifølge New York Times skal flere av passasjerene ha hatt febertendenser og svært mange skal ha begynt å hoste, noe som førte til at piloten slo alarm og tok kontakt med politiet.

En antiterrorpolitistyrke i New York har tvitret at de holder et øye med situasjonen, som de beskriver som en «medisinsk situasjon».

Her er et bilde tatt av en av passasjerene på Airbus-flyet. Det viser nødetatene i arbeid utenfor flyet.

Verdens største passasjerfly

Airbus A380 er verdens største kommersielle passasjerfly.

Emirates er det selskapet i verden med flest slike fly, med mer enn 100 i sin flåte. Flyet hadde 521 passasjerer.