Verden

Trump til Bill Gates: Er ikke vaksiner egentlig farlige?

Verdens rikeste mann, Bill Gates, har lettet på sløret fra sine møter med USAs president Donald Trump.

Bill Gates forlater Trump Tower i New York 13. desember 2016 etter å ha møtt den da nyvalgte president Donald Trump.
 • Kjetil Hanssen
  Kjetil Hanssen
  Journalist

Det var det amerikanske TV-programmet All in With Chris Hayes MSNBC som torsdag sendte hittil ukjente filmklipp av Gates. Microsoft-gründeren har møtt Trump i New York da Trump var valgt, men ennå ikke innsatt. Han har også møtt presidenten etter at han inntok Det ovale kontor. I tillegg forteller han hva som skjedde da Trump traff Gates’ datter på et hestesportsstevne i Florida.

Her er noen av de sentrale punktene:

 • Gates forteller at Trump under begge møtene spurte om vaksiner egentlig er farlige. Trump har antydet at han ønsker å få satt ned en kommisjon for å granske tilbakeviste påstander om at vaksiner fører til autisme. – Nei, det er et blindspor. Det er en dårlig idé, ikke gjør det, svarte Gates.
 • Gates forteller at han overfor Trump to ganger måtte forklare forskjellen på hiv og HPV. Mens hiv er viruset som forårsaker sykdommen aids, er HPV et seksuelt overført virus som i de fleste tilfeller ikke gir noen symptomer. – Jeg fikk forklart at disse sjelden forveksles med hverandre, sier Gates.
 • Trump skal ha bedt Gates bli vitenskapsrådgiver i Det hvite hus, noe Gates takket høflig nei til med den begrunnelse at det ville være dårlig bruk av hans tid.
 • På et hestesportsstevne i Florida skal Trump ha hatt en svært hyggelig samtale med Gates’ datter Jennifer. 20 minutter senere ankom han imidlertid arrangementet i helikopter. – Han hadde åpenbart blitt kjørt bort og ønsket å gjøre en storslått entré med helikopter, sier Gates.

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Donald Trump
 3. Bill Gates