WSJ: USA etterforsker Huawei

USA etterforsker anklager om at Huawei har stjålet handelshemmeligheter, ifølge Wall Street Journal. De skal ha kommet langt i etterforskningen.

Huaweis vanligvis medieskye grunnlegger, Ren Zhengfei, framholdte tirsdag at selskapet hans ikke spionerte på vegne av Kina. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix

Ikke navngitte kilder opplyser til avisen at USAs justisdepartement ser på anklager om tyveri av handelshemmeligheter utført av Huawei mot USAs handelspartnere, inkludert en robotenhet utviklet av T-Mobile som brukes til å teste smarttelefoner.

Verken justisdepartementet eller Kina ønsker å kommentere saken.

Huawei er verdens nest største produsent av smarttelefoner og den største produsenten av telekommunikasjonsutstyr. I flere år har de vært i USAs søkelys for deres angivelige bånd til Kinas regjering, men Huaweis vanligvis medieskye grunnlegger, Ren Zhengfei, framholdte tirsdag at selskapet hans ikke spionerte på vegne av Kina.

Etter flere måneder med pågående handelskrig mellom USA og Kina, har spenningen mellom landene økt som følge av USAs arrestordre mot Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou, som 1. desember ble pågrepet under en mellomlanding i Canada. Hun var etterlyst i USA for bankbedrageri og brudd på landets sanksjoner mot Iran.