Var på samme foreldremøte som Aprils (5) mor og far

LONDON (Aftenposten.no): Mannen (46) som nå er siktet for drapet på April Jones, deltok på skolens foreldremøte samme kveld som han angivelig kidnappet og bortførte jenta.

Coral Jones, mor til den savnede jenta er avbildet sammen med Dai Smith, Aprils stefar, under en pressekonferanse 3. oktober.
Fem år gamle April Jones er savnet, men det er lite håp om å finne henne i live, ifølge politiet.

Mark Bridger, som i formiddag formelt ble siktet for bortføring og drap, skal ha forlatt foreldremøtet noe tidligere enn de andre. Han skal ha kjørt direkte til området hvor April og hennes venner var ute og lekte. Vitner skal ha sagt at han kjørte opp og ned gaten, og at kjøringen var ureglementert og aggressiv.

Den siktede har barn på samme skole som April gikk på. To av hans barn er også lekekamerater med April. Ett av barna lekte sammen med April da hun ble bortført.

5-åringens foreldre var fortsatt på skolens foreldremøte da bortføringen skal ha skjedd.

I avhør

Det var mandag kveld at 5-årige April Jones ble lokket inn i en bil mens hun lekte i nærheten av hjemmet sitt i den lille byen Machynlleth i Wales.

Tirsdag ettermiddag ble Mark Bridger, som også er en bekjent av familien, arrestert og mistenkt for bortføringen. Først i formiddag ble han formelt siktet i saken.

Les også

46-åring siktet for drap på April (5)

Flere britiske aviser skriver i dag at to kvinner uavhengig av hverandre skal ha forklart politiet at de, dagen etter at April forsvant, så Bridger bærende på en søppelsekk langs elven Dyfi, som renner i nærheten av Machynlleth.Vitner skal også ha sagt til politiet at Bridger skal ha kjørt rundt i området tirsdag og virket både oppskaket og aggressiv.

Håpet ute

Håpet om å finne April i live er så godt som ute, og politiet har nå satt inn spesialtrente likhunder i søket. Letingen konsentreres hovedsakelig om området rundt elven Dyfi. Leteforholdene er svært vanskelige, det er sterk strøm i elven og kraftige regnbyger de siste dagene har økt vannstanden i elven.

Daily Telegraph skriver i dag at Joe Sullivan, en anerkjent psykiater som bisto portugisk og britisk politi i letingen etter Madeleine McCann, bistår det lokale politiet i Wales med avhørene – og hvordan de skal tolke den siktedes svar.

I den lille byen Machynlleth strømmer det på med kondolanser og støtte til Aprils familie. Hele byen er farget i rosa bånd, som familien oppfordret til – og det er etablert et eget fond som skal hjelpe Aprils familie økonomisk. Den lokale skolen og kirken har åpent hus, og barna i landsbyen har fått tilbud om psykologisk hjelp.