Intern rapport: Putins familie hvitvasket penger i Danske Bank

Familiemedlemmer av Russlands president Vladimir Putin har hvitvasket penger i Danske Bank, ifølge en intern rapport som er lekket til avisa Berlingske.

Danske Banks toppsjef Thomas Borgen ønsker ikke å kommentere hvitvaskings-rapporten som omtales av avisa Berlingske. Foto: AP / NTB scanpix

Også personer med tette bånd til den russiske etterretningsorganisasjonen FSB har angivelig hvitvasket store beløp i bankens filial i Estland.

Dette går fram i en intern rapport skrevet av en varsler i Danske Bank i 2013. Avisa Berlingske har fått tilgang til rapporten.

Advarslene omfatter angivelig finansmannen og politikeren Igor Putin, en fetter av den russiske presidenten. I rapporten står det at Danske Bank trolig selv har brutt loven og bidratt til hvitvasking.

Også i fjor skrev Berlingske om hvitvasking i Danske Banks filial i Estland. Etter det ble det igangsatt en intern gransking.

Bankens toppsjef Thomas Borgen sier nå i et skriftlig svar til Berlingske at han ikke ønsker å kommentere saken før granskingen er avsluttet.