Verden

Tusenvis av amerikanske elever forlot klasserommene for å minnes Florida-ofre

Amerikanske elever forlot onsdag klasserommene sine for å markere at det er en måned siden skolemassakren i Florida, og for å kreve strengere våpenkontroll.

Studenter og skoleelever fra Washington-området demonstrerte utenfor kongressbygningen og krevde strengere våpenlover. På plakatene står det «deres bønner hjelper ingenting» og «vårt blod – deres hender».
  • NTB

Protesten begynte i den østlige delen av USA klokken 10 lokal tid og varte i nøyaktig 17 minutter. Etter hvert som klokken ble 10 i de andre tidssonene i USA, fulgte skoler lenger vest i landet etter.

De 17 minuttene var et symbol på de 17 livene som gikk tapt under masseskytingen på en ungdomsskole i Parkland 14. februar. Gjerningsmannen var en 19 år gammel tidligere elev, som nå risikerer dødsstraff.

Studenter fra Champaign videregående skole i Illinois med et stort banner med slagordet #aldri igjen.

Ved enkelte skoler deltok også lærere og elever i den symbolske markeringen.

Les også

Massakren i Florida er blitt et overraskende vendepunkt. Noen få ord snudde alt.

Masseskytingen i Parkland har gitt opphav til en stor ungdomsbevegelse som forsøker å minske innflytelsen til den mektige amerikanske våpenlobbyen ved å påvirke politikere til å vedta strengere våpenlover.

Bevegelsen har også varslet en stor protestmarsj i Washington 24. mars.

Studenter og skoleelever utenfor Det hvite hus.

Onsdagens markering hadde stor oppslutning i Washington, der flere hundre elever samlet seg foran Det hvite hus for å kreve en endring.

De marsjerte deretter til Kongressen, hvor flere demokrater forlot kontorene sine i solidaritet med elevene.

Pat Gibson holder et bilde av Meadow Pollack and Valerie Davis (t.h.) holder et bilde av Joaquin Oliver. Pollack og Oliver var to av de 17 som ble drept i Parkland i Florida 14. februar.

Les også

  1. Trump hevder han ville prøvd å stanse massedrapsmann

Les mer om

  1. Våpenlover
  2. Florida
  3. Våpen