Verden

USA advarer Nord-Korea om konsekvensene av våpentest

USA advarer Nord-Korea om konsekvensene dersom de gjør alvor av trusselen om å utføre en våpentest innen utgangen av året.

President Donald Trump snakker med USAs FN-ambassadør Kelly Craft tidligere i desember. Craft advarer Nord-Korea etter at det autoritære regimet truet med å teste en interkontinental ballistisk missil. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

På Sikkerhetsrådets samling om Nord-Korea onsdag ga den amerikanske ambassadøren Kelly Craft uttrykk for bekymring for at Nord-Korea indikerer at de vil teste en interkontinental ballistisk missil «som er laget for å bære atomvåpen som kan treffe USA».

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gitt USAs president Donald Trump til slutten av 2019 til å «vise fleksibilitet», skriver Reuters.

Nord-Koreas FN-ambassadør Kim Song sa lørdag forrige uke at atomnedrustning ikke er på bordet.

– Missil- og atomtesting vil ikke gi Nord-Korea større sikkerhet, USAs FN-ambassadør Kelly Craft onsdag.

Ambassadøren sa videre at de håper Nord-Korea går bort fra fiendtlighet og trusler.

– Hvis hendelser viser seg å bli noe annet, må vi, Sikkerhetsrådet, være forberedt på å handle deretter, fortsatte Craft.

Craft så ut til å utelukke å møte Nord-Koreas frist.

– La meg være tydelig: USA og Sikkerhetsrådet har mål – ikke en frist, sa hun.

Møtet i Sikkerhetsrådet var på initiativ fra USA.

Forhandlingene om kjernefysisk nedrustning i Nord-Korea stanset opp i februar etter at USAs president Donald Trump hadde møtt Nord-Koreas leder Kim Jong-un tre ganger.

Les mer om

  1. Atomvåpen
  2. Nord-Korea
  3. USA
  4. Kim Jong-un
  5. Donald Trump