Sjekker eiendommene til drapssiktet nordmann

Villaen, der nordmannen skjulte liket av ekskjæresten i nesten tre år, sto i ekskjærestens navn, ifølge thailandsk politi. De undersøker motiver for det mulige drapet.

Den norske mannen som er pågrepet på Phuket og som har erkjent å ha tatt livet av sin eks-kjæreste, forteller under en rekonstruksjon at fikk panikk og ikke visste hva han skulle gjøre med liket av ekskjæresten. Han oppbevarte liket i en søppelkasse.
  • Jørgen Svarstad

Den norske mannen (49) har tilstått å ha forårsaket døden til sin ekskjæreste, trebarnsmorten Rungnapa Ratchasombut, og at han gjemte liket i en søppelkasse i luksusvillaen sin i Phuket i nesten tre år. Men han hevder dødsfallet var et uhell, at han under en krangel dyttet henne så hun falt ned trappen og slo hodet.

Eiendomsutvikling

Mannen er siktet for forsettlig drap. Politisjef Sirisak Wasasiri ved Chalong-politiet sier til avisen Phuket Gazette at de blant annet undersøker eiendomsinteresser når de ser etter mulig motiv. 49-åringen nemlig har drevet en en eiendomsutviklingsgeskjeft sammen med ekskjæresten. Wasasiri sier at han har sett skjøter for flere eiendommer som mannen skal ha fått husleieinntekter fra.

— Han har sagt han solgt eiendommene sine i Norge for å investere med Rugnapa. Huset hun ble drept i og de andre eiendommene er registrert i hennes navn, sier Wasasiri.

Utlendinger får nemlig ikke lov å besitte tomter i Thailand.

Her slår politiet til mot mannens luksusvilla i Kota-området vest på Phuket. Villaen skal ha stått den avdøde ekskjærestens navn.

Han presiserer at politiet ikke har fått bekreftet at skjøtene er ekte og at de er registrert hos Phukets eiendomsetat.

Tror han gjorde det alene

Wasasiri sier han tror mannen var alene om å utføre det han er siktet for.

-Etter det han har sagt i avhør tror jeg han gjorde alt dette alene. Han er stor, og Rugnapa var bare litt mer enn 150 cm høy, sier han.

Han sier til avisen at politiet vil fortsette å samle bevis som skal legges frem for retten, men sier arbeidet er vanskelig fordi det er så lenge siden hun døde.

— Det er ingen vitner og det skjedde for nesten tre år siden, sier Wasasiri.

Rungnapa Ratchasombut har vært savnet siden juli 2009.

Politiets rettsmedisinere undersøker kvinnens levninger.

Anklages for svindel

— Undersøkelsene vil kunne si noe om hun falt ned trappen eller ble myrdet, sier han, og forteller at det vanligvis tar en måned å få en offisiell rapport fra rettsmedisinerne.

I tillegg til drapssaken har nordmannen også en svindel- og underslagssak mot seg, ifølge thailandske medier. En svenske har anmeldt den drapssiktede nordmannen og hevder nordmannen skylder han 800 000 baht (ca. 150 000 kroner). Nordmannen skal ifølge svensken ha svindlet ham for 18000 baht (ca 58000 kroner) . Svensken hevder også at 49-åringen har underslått 500 000 baht som han skulle oppbevare for svensken i villaen sin. Nordmannen nekter for disse anklagene.