Båtflyktninger fryktes druknet utenfor Malaysia

24 rohingyaflyktninger er savnet og fryktes omkommet etter at båten de var om bord i forliste utenfor kysten av Malaysia, opplyser kystvakten i landet.

Hundrevis av rohingya-flyktninger fra Myanmar har mistet livet i forsøk på å ta seg sjøveien til muslimske land som Malaysia og Indonesia. Denne overfylte båten ble funnet drivende utenfor Ache-provinsen i Indonesia 24. juni.

En av asylsøkerne som var om bord i båten greide å svømme i land på øya Langkawi. Ifølge 27-åringen befant det seg 24 andre om bord i båten.

Malaysias kystvakt har verken funnet båten, andre overlevende eller omkomne.

Rohingyaene i Myanmar, som er muslimer, er ifølge FN en av verdens mest forfulgte minoriteter. De nektes statsborgerskap i det buddhist-dominerte landet, er ofte ofre for tvangsarbeid, nektes eiendomsrett til land og har begrensede rettigheter på mange andre områder.

Høsten 2017 drev regjeringsstyrkene i Myanmar rundt 800.000 rohingyaer på flukt til nabolandet Bangladesh, der de fortsatt lever i overfylte leirer. Tusenvis av rohingyaer ble drept, og hundrevis av landsbyer ble brent ned til grunnen i offensiven.

Ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter fortsetter overgrepene mot de gjenværende rohingyaene i Myanmar.

Mange av flyktningene i Bangladesh har de siste årene forlatt de overfylte leirene og forsøkt å ta seg sjøveien til muslimske land som Malaysia og Indonesia. For mange hundre har dette endt med forlis og med død.