Medier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel

Islamsk hellig krig (Jihad) og Israel har inngått en våpenhvileavtale etter to dager med en rekke rakettangrep mellom Gaza og Israel, ifølge flere medier.

Israelsk politi fjerner en av rakettene sendt fra Gazastripen onsdag.

Egypt har meglet mellom partene for å få en slutt på luftangrepene mellom Israel og den palestinske gruppen Islamsk hellig krig.

Ifølge flere medier, blant andre den israelske kringkasteren Kan og Al Jazeera, har en våpenhvileavtale blitt inngått, skriver Haaretz.

Avtalen innebærer at Jihad umiddelbart stopper all vold, mens Israel ikke skal utføre flere målrettede angrep og angrep mot demonstranter på Gazastripen.

En høytstående kilde i Jihad sier til AFP at våpenhvilen trer i kraft fra klokken 5.30 torsdag morgen lokal tid.

Ziyad al-Nakhalah i Jihad sa til libanesiske Al-Mayadeen TV onsdag at de hadde tre krav, først og fremst at Israel forplikter seg til å stoppe målrettede angrep mot palestinske ledere og topper i militsen.

Israel drepte tirsdag en av topplederne i Islamsk hellig krig i Gaza og bombet også huset til en annen leder i den palestinske gruppen i Damaskus.

Al-Nakhalah sa at deres andre krav er at Israel slutter å skyte palestinere som ukentlig protesterer på Gazastripen.

32 palestinere er blitt drept i israelske luftangrep de siste dagene. En tredjedel av dem er sivile.

Nye raketter fra Gazastripen mot Israel

Raketter skal være skutt fra Gazastripen mot israelsk territorium til tross for meldingen om at en våpenhvile skal ha trådt i kraft.

Torsdag formiddag gikk sirenene flere steder sør i Israel. Minst fem raketteksplosjoner er observert, melder nyhetsbyrået AP.

Få timer tidligere meldte både Israel og den palestinske militante gruppen Islamsk hellig krig at en våpenhvile var trådt i kraft etter to dager med israelske luftangrep og palestinske rakettangrep.

Det er foreløpig ikke klart hvordan Israel vil reagere og hva som vil skje med våpenhvileavtalen, som Egypt har bidratt til å forhandle frem.