Verden

24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja

Redningsarbeidere lette mandag fortsatt etter døde i ruinene av blokka som raste over opptil 50 sovende arbeidere i byen Sihanoukville i Kambodsja.

Redningsarbeidere trodde mandag morgen at det ikke lenger befant seg overlevende i ruinene etter det sammenraste bygget i Sihanoukville i Kambodsja. Foto: Heng Sinith/ AP /NTB scanpix
  • NTB

Mannskapene sa at de ikke lenger hadde håp om å finne noen i live blant ruinene av den sju etasjer høye blokka som raste like før soloppgang lørdag. Dødstallet mandag morgen var da steget til 24 personer.

Et tilsvarende antall mennesker er meldt skadd etter bygningskollapsen.

Pårørende som har kommet til det lokale sykehuset etter ulykken sier at det trolig fremdeles ligger om lag 12 personer igjen, fanget i det sammenraste bygget.

Kystbyen Sihanoukville har vært gjenstand for en kinesisk byggeboom de siste årene. Tre kinesiske statsborgere og en kambodsjansk landeier er tatt inn til avhør av politiet etter kollapsen. Kinas ambassade i landet har uttrykt sin kondolanse til de pårørende i saken og støttet de lokale myndighetenes krav om en grundig etterforskning.

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Kambodsja