Hva hadde du fått til da du var 16 år? Greta Thunberg er på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike.

Hun er bare 16. Likevel er den svenske klima-aktivisten Greta Thunberg på Times liste over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker.

Greta Thunberg i det italienske senatet torsdag.

Hva hadde du utrettet da du var 16 år gammel? Onsdag talte Greta Thunberg for EU-parlamentet i Strasbourg og møtte pave Francis, torsdag sto det italienske senatet for tur, fredag deltar hun i ungdommens klimaprotest i Roma, og innimellom alt dette: En hedersbevisning som garantert blir lagt merke til av flere enn Time Magazines nærmere 30 millioner lesere.

Les også

Thunberg ba EU-politikere om å «få klimapanikk»

Greta Thunberg møtte pave Francis onsdag, og hadde med seg en klar oppfordring.

– En ære

For blant presidenter, presidentfruer, fotballstjerner, Fortnite-legender, artist-ikoner og skuespillere står Thunberg på magasinets årlige liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden. Listen ble offentliggjort torsdag, og den svenske 16-åringen trekkes frem i klassen ledere.

– En ære, skrev Thunberg på Facebook.

Streiket utenfor Riksdagen

«Klimaendringene forandrer virkeligheten vår, og unge aktivister som Greta gjør alt i sin makt for å jobbe mot dem, og for å kreve en forandring», skriver Time, og siterer Thunberg på at vi ikke kan redde verden ved å følge reglene, for reglene må forandres.

Thunbergs berømmelse skjøt fart da hun i fjor valgte å streike og skulke skolen for klimasaken. Hun satte seg foran Riksdagen og holdt et skilt som sa «skolestreik for klimaet.»

I mars fulgte flere tusen skoleelever i Norge hennes eksempel.