Verden

Detaljer fra livet i skrekkens hus

CLEVELAND (Aftenposten): Nå er det flere detaljer lekker ut om hvordan de tre unge kvinnene Mina Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus hadde det i «skrekkens hus».

 • Alf Ole Ask

Politiet har siktet Ariel Castro for kidnapping og voldtekt av Amanda Berry, Michelle Knight og Gina DeJesus. Hans brødre, som også ble arrestert, er ikke siktet.

Innen i ettermiddag amerikansk tid må påtalemyndigheten legge frem den formelle siktelsen mot de tre Castro-brødrene.

Når de tre Ariel, Pedro og Onil Castro siktes, får de også oppnevnt forsvarere. I tillegg får offentligheten vite litt mer om hendelsesforløpet i denne kidnappingssaken.

Nå er det flere detaljer lekker ut om hvordan de tre unge kvinnene Mina Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus hadde det i «skrekkens hus» i Cleveland. De har vært bundet eller lenket og kneblet. Dersom de har forsøkt å komme seg ut av noen av de låste rommene, har de blitt utsatt for fysisk vold.

Ubekreftede meldinger går ut på at det skal ha vært en fjerde kvinne som forsvant for flere år siden.

Familie til den 52 år gamle bussjåføren Ariel Castro, som bodde i huset, skal ha fortalt at det var deler av huset hvor rom var låst med store hengelåser og hvor de ikke fikk komme inn.

Mer isolert

Bildene som tegnes av 52-åringen Ariel Castro er en fyr som mer og mer isolerte seg i huset sitt som viste seg å skjule tre kidnappede unge kvinner som har vært savnet i rundt 10 år.

Politiet driver med omfattende tekniske undersøkelser som skal skaffe frem bevis for bruk i en rettssak.

Politiet sier at etterforskningen kommer til å ta lang tid.

Det politiet blant annet leter etter, ifølge CNN, er om de kan finne spor etter fostre eller andre tekniske bevis i saken som dokumenterer overgrepene.

Gravide og aborter

CNN meldte i natt norsk tid at politikilder har fortalt kanalen at de tre jentene skal ha vært gravide flere ganger, men abortert.

Ifølge CNN, skal jentene ha blitt slått til de aborterte, mens andre meldinger har gått ut på at de spontanaborterte på grunn av feilernæring.

En talskvinne for politiet i Ohio ville i går ikke kommentere CNNs opplysninger.

Holdes skjult

De tre kvinnene oppholdt seg på hemmelig sted i går hvor de var sammen med familien eller snakket med familiemedlemmer i telefonen. De får nå profesjonell hjelp.

Fern Gentry som er bestemoren til Amanda Berry lot TV-kanalen WJHL være til stede da hun fikk barnebarnet på telefonen. I den korte følelsesladede samtalen sa den gamle damen at hun hadde tenkt på henne hele tiden.

Amanda på sin side fortalte at hun hadde det etter forholdene bra og at det også gjaldt den lille datteren hennes.

Hvem er faren?

Politiet har ikke gitt nærmere opplysninger om hvem det er som er faren til den seks år gamle jenta som er Amanda Berrys datter.

Politiet har fått 48 timer på seg for å komme opp med en foreløpig siktelse fra det tidspunktet de tre brødrene Castro ble pågrepet. Den fristen går ut onsdag ettermiddag amerikansk tid. Da vil politiet lette litt på sløret.

Pedro, Onil og Ariel Castro kommer til å bli avhørt onsdag. Men den siktelsen som kommer nå vil være foreløpig og danne grunnlag for fengsling av de tre brødrene.

En talskvinne for politiet i Cleveland sa i natt at de tre unge kvinnene ble avhørt på nytt tirsdag, men hun ga ingen nærmere detaljer om hva de har forklart. Visepolitisjef i Cleveland Ed Tomba understreket på en pressekonferanse tirsdag at de går forsiktig frem når det gjelder avhør av de tre unge kvinnene som nå skal finne tilbake til et normalt liv.

Her er huset hvor jentene ble funnet etter 10 år i fangenskap.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Hun ble solgt som slave av IS, men klarte å rømme. Da hun kom til Europa, hadde marerittet fulgt etter.

 2. A-MAGASINET

  «Shane» (3) og «Trisha» (7) ble solgt på nett av sin egen mor til en norsk lokalpolitiker

 3. A-MAGASINET

  Søstrene banket i veggen for å varsle hverandre om at faren var på vei

 4. A-MAGASINET

  Minst 40 norske barn lever i IS-regimet. Nå oppdras en ny generasjon krigere.

 5. VERDEN

  Nordmenn strømmer til kriserammet Hellas

 6. VERDEN

  Spanias opposisjonsleder går av