Verden

1100 tidligere statsadvokater kritiserer Trump over innblanding i saken mot Michael Flynn

Over 1.100 tidligere statsadvokater vil utfordre lovligheten av at Donald Trump forsøker å få saken mot tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn henlagt.

Michael Flynn, president Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, fotografert i september i fjor. Over 1.100 tidligere medlemmer av den amerikanske påtalemyndigheten vil levere et prosesskriv til domstolen som skal ta stilling til USAS riksadvokat om å henlegge straffesaken mot Flynn Foto: Manuel Balce Ceneta/ AP/ NTB scanpix

 • NTB

Etter at USAs justisdepartement ønsket å henlegge straffesaken mot tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, har nå over 1.100 tidligere statsadvokater i påtalemyndigheten i USA samlet seg bak et forsøk på å omgjøre beslutningen, skriver Reuters.

Gruppen, som blant annet omfatter tidligere fungerende justisminister Stuart Gerson og tidligere visejustisminister Donald Ayer, mener presidenten setter egne interesser foran det offentliges.

– Regjeringens ønske i denne saken ser ikke ut til å fremme rettferdighet eller offentlighetens interesse, og ser heller ikke ut til å være fritt for utilbørlig og ulovlig påvirkning, skriver de tidligere statsadvokatene i et prosesskriv som gruppen vil levere til domstolen i Washington som skal avgjøre justisdepartementets påstand om henleggelse.

– Ønsket om henleggelse vil tilsynelatende tjene president Trumps personlige politiske interesser, snarere enn offentlighetens interesser, skriver gruppen i klartekst.

Justisdepartementets innstilling om å droppe Flynn-saken er ennå ikke avgjort i rettsvesenet. Dommer Emmet Sullivan satte for to uker siden avgjørelsen på vent, og åpnet for at utenforstående kan få fremme argumenter i saken. Han har gjort det tydelig at innsigelser vil bli vurdert seriøst.

President Donald Trump selv har gjentatte ganger skrevet på Twitter om saken og erklærte tidligere i mai at Flynn var renvasket. Det har også vært spekulert om Trump vil gå inn for å benåde Flynn.

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i ha løyet til FBI om sin kontakt med Russlands ambassadør i ukene før Trumps innsettelse samme år. Flynn samarbeidet med spesialetterforsker Robert Mueller og ble avhørt 19 ganger.

I januar i år trakk han imidlertid tilståelsen.

Les mer om

 1. Donald Trump
 2. USA
 3. FBI
 4. Jus

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Domstol fastholder at saken mot Flynn blir henlagt

 2. VERDEN

  Tidligere dommer hardt ut mot Flynn-henleggelsen

 3. VERDEN

  Innrømmet å ha løyet. Nå blir straffesaken mot Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver henlagt.

 4. VERDEN

  Trump snakker om en Obama-skandale. Hva handler saken om, og hvorfor dukker den opp nå?

 5. VERDEN

  Trumps valgkampstrategi: Å angripe Obama

 6. VERDEN

  Harde angrep mot Barr under høring i Kongressen