Verden

Panikk etter eksplosjoner i London

Blodige passasjerer strømmet ut av Londons undergrunnsstasjoner etter flere eksplosjoner i formiddag. Årsaken er fortsatt uviss.

  • Hilde Harbo
    Hilde Harbo
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Hele Londons omfattende undergrunnssystem ble stengt i formiddag, etter eksplosjoner på flere linjer. Øyenvitner rapporterte om passasjerer som kom løpende ut av stasjonene dekket av blod. Politiet bekreftet at det var flere skadede, men da Aftenposten Aften gikk i trykken var det ikke meldt om dødsfall.

— Det ble et stort hull i vognen etter eksplosjonen, folk skrek og kastet seg ned. Jeg så masse blod, og lemmer på gulvet. Jeg trodde jeg skulle dø, sa en av passasjerene til Sky News.

Det oppsto panikk i vognene, og på Edgware road stasjon på Metropolitan line knuste passasjerer vinduene for å komme seg ut.

Eksplosjonene hadde også effekt på gatenivå. Et øyenvitne forteller om en buss, der hele toppen var ødelagt. Han mener eksplosjonen ikke kom fra undergrunnen, men over grunnen, og mener det må ha vært en bombe.

Politiet blokkerte en rekke veier, ambulanser ble tilkalt i store mengder, folk ble bedt om å fjerne seg fra de berørte områdene. Kaoset var totalt, folk ble evakuert fra bygninger i nærområdene fra eksplosjonene.

Eksplosjonene skjedde på minst fem forskjellige steder flere steder blant annet ved Russell square, Liverpool station, Edgware Road, Aldgate station og King";s Cross.

Det ble først meldt at eksplosjonene skyldtes et stort strømbrudd, men de ansvarlige for strømtilførselen til undergrunnen sa at de ikke kjente til noen problemer i morges som kunne ha forårsaket eksplosjonene.

Les også

  1. Mange døde i London

  2. Oljeprisen kan nå 70 dollar

  3. Norsk vitne: - Kaos og frykt i gatene

Fem kraftige eksplosjoner rystet London torsdag formiddag.