61-åringen løp for livet mens kulene suste over ham. Da han snudde seg, lå en gammel venn blødende på bakken.

CHIANG MAI, THAILAND (Aftenposten): Kristenkrigeren Dave Eubank (61) har med seg kone og tre barn når han deltar i geriljakrigen mot Myanmars regjeringshær. Denne måneden gikk det nesten helt galt.

Det var den amerikanske nasjonaldagen. Dave Eubank (61) løp for livet langs en åker i det sørlige Myanmar. Regjeringssoldatene var så tett på at han kunne høre dem rope:

«Dø! Dø! Dø!»

Amerikaneren og gruppen hans var så godt som omringet. En liten stripe i åpent terreng var den eneste veien ut av faresonen. Kulene suste over hodene deres. Granatene traff den nypløyde jorden i åkeren bare noen meter unna. Skyer av småstein og jord sprutet over dem.

Rett før Eubank kom i sikkerhet, snudde han seg og skjønte at noe var fryktelig galt. Hvor var «Silverhorn»? Hvor var sanitetsoffiseren som i årevis hadde kjempet med ham – mannen barna hans så på som en onkel?

Det gikk noen sekunder før han skjønte det. Kompisen var truffet. Nå lå han på bakken. Blodet og livet var i ferd med å renne ut av ham. David Eubank visste at han måtte velge: Skulle han dra til familien sin, som var i trygghet like ved? Eller skulle han prøve å redde «Silverhorn»?

61-åringen bestemte seg raskt. Og begynte å løpe.

Les hele saken med abonnement