Verden

27 homofile og lesbiske pågrepet etter konsert i Egypt

27 homofile og lesbiske er pågrepet i Egypt de siste dagene, etter at det ble heist et regnbueflagg under en konsert i Kairo.

Hamed Sinno, vokalisten i det libanesiske bandet Mashrou' Leila, reagerer sterkt på politiaksjonen mot homofile og lesbiske i Egypt etter bandets konsert i Kairo. Foto: Diaa Hadid /AP /NTB scanpix

 • NTB

Selv om homofili ikke forbys i egyptisk lovgiving, har forfølgelsen av homofile vært utbredt i det nordafrikanske landet.

Mandag ble 27 homofile og lesbiske pågrepet for «utskeielser», opplyser egyptiske myndigheter. Fem andre personer er etterlyst.

Politiaksjonen kommer i kjølvannet av en konsert i Kairo med det libanesiske bandet Mashrou' Leila, som heiste et regnbueflagg. Reaksjonene på pågripelsene har vært sterke, blant annet fra Amnesty International.

– Egyptiske myndigheter må umiddelbart stanse denne forfølgelsen og løslate alle de pågrepne, sier Najia Bounaim, nordafrikansk kampanjedirektør i Amnesty International.

Egyptiske myndigheter truer nå med å forby landets massemedier å «fremme homofili». Mashrou' Leilas vokalist Hamed Sinno er selv homofil og anklager egyptiske myndigheter for å skape sosial panikk for å kunne slå ned på homofile.

– Det er kvalmt at dette hysteriet kommer fordi noen ungdommer har heist et flagg som står for kjærlighet, sier bandet i en uttalelse.

Les mer om

 1. Egypt
 2. Homofili
 3. Kairo
 4. Amnesty International

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Store demonstrasjoner mot Egypts president

 2. VERDEN
  Publisert:

  Sisi gjenvalgt som Egypts president med 97 prosent

 3. VERDEN
  Publisert:

  Med ny president i USA kunne man håpe på lettere vilkår for egyptiske aktivister. Foreløpig går det meste i gal retning.

 4. VERDEN
  Publisert:

  75 medlemmer av Brorskapet dømt til døden i Egypt

 5. A-MAGASINET
  Publisert:

  I Egypt jakter politiet etter homofile på Tinder og Grinder. Yousef (21) sto frem som homofil og måtte rømme.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Da det meldte seg motkandidater ved presidentvalget, grep eksgeneralen til et velkjent triks