Verden

27 homofile og lesbiske pågrepet etter konsert i Egypt

27 homofile og lesbiske er pågrepet i Egypt de siste dagene, etter at det ble heist et regnbueflagg under en konsert i Kairo.

Hamed Sinno, vokalisten i det libanesiske bandet Mashrou' Leila, reagerer sterkt på politiaksjonen mot homofile og lesbiske i Egypt etter bandets konsert i Kairo. Diaa Hadid /AP /NTB scanpix

 • NTB

Selv om homofili ikke forbys i egyptisk lovgiving, har forfølgelsen av homofile vært utbredt i det nordafrikanske landet.

Mandag ble 27 homofile og lesbiske pågrepet for «utskeielser», opplyser egyptiske myndigheter. Fem andre personer er etterlyst.

Politiaksjonen kommer i kjølvannet av en konsert i Kairo med det libanesiske bandet Mashrou' Leila, som heiste et regnbueflagg. Reaksjonene på pågripelsene har vært sterke, blant annet fra Amnesty International.

– Egyptiske myndigheter må umiddelbart stanse denne forfølgelsen og løslate alle de pågrepne, sier Najia Bounaim, nordafrikansk kampanjedirektør i Amnesty International.

Egyptiske myndigheter truer nå med å forby landets massemedier å «fremme homofili». Mashrou' Leilas vokalist Hamed Sinno er selv homofil og anklager egyptiske myndigheter for å skape sosial panikk for å kunne slå ned på homofile.

– Det er kvalmt at dette hysteriet kommer fordi noen ungdommer har heist et flagg som står for kjærlighet, sier bandet i en uttalelse.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Egypt
 2. Homofili
 3. Kairo
 4. Amnesty International

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Store demonstrasjoner mot Egypts president

 2. VERDEN

  Sisi gjenvalgt som Egypts president med 97 prosent

 3. VERDEN

  75 medlemmer av Brorskapet dømt til døden i Egypt

 4. A-MAGASINET

  I Egypt jakter politiet etter homofile på Tinder og Grinder. Yousef (21) sto frem som homofil og måtte rømme.

 5. VERDEN

  Da det meldte seg motkandidater ved presidentvalget, grep eksgeneralen til et velkjent triks

 6. VERDEN

  HRW: Ber FN etterforske Mursis død