Verden

Brexit-ministeren: Storbritannia vil forlate EU i desember 2018

Storbritannias nyutnevnte Brexit-minister David Davis har signalisert at landet formelt skal forlate EU i desember 2018.

Davis Davis skal ta Storbritannia ut av EU. Foto: Gareth Fuller / TT / NTB Scanpix

  • Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef

Det melder avisen Evening Standard, som gjengir en melding som ble lagt ut på den konservative nettsiden Conservative Home kort tid før David ble utnevnt til Brexit-minister onsdag.

Flere av lederne i andre EU-land har tidligere signalisert at de ønsker at Storbritannia så raskt som mulig skal iverksette artikkel 50 i Lisboa-traktaten, som vil igangsette utmeldelsesprosessen.

  • Les også: Tyskland og Frankrike sterkt uenige om hvor raskt britene skal ut av EU

Artikkel 50 slår fast at det skal være en to årig forhandlingsperiode før en EU-utmeldelse. Denne kan forlenges, dersom EU-landene og britene er enige om dette. Det finnes ikke noen grense for hvor lenge en slik forhandlingsperiode kan utvides med.

Når Brexit-minister Davis signaliserer at landet formelt forlater EU i desember 2018, kan det tyde på at han vil iverksette artikkel 50 i desember i år.

Uttalelsene til nettstedet Conservative Home kom imidlertid på mandag, før Theresa May var blitt statsminister og Davis en del av hennes regjering. Hva som blir hans standpunkt som minister, er ikke kjent.

Les mer om

  1. Brexit
  2. EU