Verden

SAS får på pungen for brudd på handicap-regler

SAS må punge ut med 1,7 millioner kroner for å ha brutt amerikanske regler som skal sikre reisende med funksjonshemninger lett tilgang til selskapets hjemmesider.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

  • Robert Gjerde
    Journalist
  • Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

Det er det amerikanske samferdselsdepartemtet som har ilagt det skandinaviske flyselskapet boten på 200.000 amerikanske dollar og samtidig beordret selskapet til å endre praksis.

Les også

Politikerne skal bruke bonuspoengene på tjenestereiser. Men Stortinget har ingen oversikt over hva poengene brukes til.

Det var i februar 2017 at departementet oppdaget at SAS hadde skulle ha brutt amerikanske regler for tilgjengelighet på websidene sine, fordi SAS hadde opprettet en egen webside for personer med funksjonshemninger.

Det var nettstedet finalcall.travel som først omtalte saken.

Ifølge amerikansk lovgivning – The Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 Level AA standard – skal den primære websiden være tilgjengelig for alle brukergrupper. Dette kravet ble implementert i desember 2016.

I en pressemelding opplyser departementet at SAS «ikke lenger har en alternativ webside designet for personer med funksjonshemninger», og at deres ordinære side nå oppfyller kriteriene.

SAS opplyser at dette gjaldt en midlertidig nettside, og at « SAS’ hjemmesider er i dag fullt i samsvar med kravene til universell utforming, også i forhold til de amerikanske reglene».

Les mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)
  2. Dollar