Verden

Statlige medier: Regjeringsstyrker har heist flagget over Daraa i Syria

Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen over Daraa, byen kjent som den syriske revolusjonens vugge, melder statlige medier.

Bildet viser regjeringsstyrker i Daraa-provinsen tidligere i juli. Bildet er fra statlige medier. Foto: AP / NTB scanpix

Styrkene til president Bashar al-Assad rykket inn i Daraa torsdag etter at opprørere inngikk en avtale om å trekke seg tilbake.

Den statlige TV-kanalen Al-Ikhbariya viser bilder av regjeringsstyrker som heiser det syriske flagget over byen.

Både statlige medier og opprørere har opplyst at Russland og opprørerne onsdag forhandlet seg fram til en avtale om tilbaketrekning.

Opprørerne har gitt fra seg tyngre våpen i bytte mot fritt leide ut av byen og til Nord-Syria, der det i Idlib-provinsen fortsatt finnes områder som er opprørskontrollert.

Russland, som forhandlet fram avtalen på vegne av regjeringsstyrkene, er en nær alliert av Assad-regimet.

Daraa er kjent som den syriske revolusjonens vugge, ettersom det var der de første protestene mot Assad begynte i 2011 grunnet sikkerhetsstyrkers brutale mishandling av flere tenåringer.

Daraa ligger sør i Syria, i provinsen med samme navn som byen. Med russisk luftstøtte begynte syriske regjeringsstyrker 19. juni en massiv offensiv i provinsen, med mål om drive opprørerne ut av det som da var en av deres siste skanser.

Over 160 sivile er blitt drept i offensiven, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

Les også

  1. SOHR: Opprørerne fullstendig omringet i Daraa i Syria

  2. I fjor ble de lovet fred. Nå rømmer familier i Sør-Syria til den israelske grensen for å komme unna Assads angrep.

  3. Eksilgruppe: Sivile drept i nye luftangrep sør i Syria

Les mer om

  1. Syriakrigen
  2. Krig
  3. Syria