Voldsom vekst for Facebook – Twitter går med overskudd

Facebooks resultat i første kvartal vokste med 63 prosent til 5 milliarder dollar. For andre gang noensinne har Twitter lagt bak seg et kvartal hvor selskapet gikk i pluss.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg avbildet i forbindelse med en høring i Washington 11. april.

Kvartalsresultatet til IT-gigantene Facebook og Twitter ble lagt frem onsdag.

Facebooks inntekter fra reklame har vokst 50 prosent til 11,8 milliarder dollar – tilsvarende 94 milliarder kroner.

Det tyder ikke på at driften er hardt rammet av den såkalte Cambridge Analytica-skandalen.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg konstaterer at 2018 har begynt bra, til tross for «viktige utfordringer».

Samler informasjon

I likhet med andre sosiale medier samler Facebook inn enorme mengder informasjon om brukerne. Informasjonen gjør det mulig for annonsører å utvikle spesialtilpasset reklame for å påvirke ulike grupper mennesker.

Facebook er kommet i hardt vær etter avsløringen av at selskapet Cambridge Analytica brukte informasjon samlet inn via Facebook til å utvikle markedsføringsverktøy som ble brukt til å hjelpe Donald Trump med å bli valgt til president.

I tillegg anklages russiske myndigheter for å ha brukt Facebook og andre sosiale medier til å hjelpe Trump i valgkampen i USA i 2016.

Twitter med overskudd

For Twitter ble resultatet i første kvartal på 61 millioner dollar.

Omsetningen steg til 664,9 milliarder dollar, og antall aktive daglige brukere økte med 10 prosent. Likevel falt Twitter-aksjen med 6 prosent da børsen åpnet i USA.

Selskapet har slitt med en rekke problemer, blant dem hatefulle ytringer og forsøk på å spre desinformasjon ved hjelp av Twitter. Tross president Donald Trumps flittige bruk av Twitter har ikke rekrutteringen av nye brukere gått like raskt som selskapet har håpet.