Verden

Britisk politi mener Madeleine McCann kan være i live

Britisk politi har offentliggjort et datagenerert bilde som viser hvordan Madeleine McCann ville sett ut i dag.

Til venstre er et bilde av Madeleine McCann før hun ble bortført, mens bildet til høyre er et datagenerert bilde av hvordan politiet mener Madeleine ville sett ut i dag. Foto: AP Photo/Metropolitan Police/Teri Blythe

  • Lars Martin Gimse
  1. mai 2007 forsvant Madeleine McCann fra fra en ferieleilighet i den portugisiske feriebyen Praia da Luz ved Algarve-kysten kun få dager før hennes fireårsdag.

På tross av en enorm medieoppmerksomhet og en storstilt etterforskning, har politiet aldri funnet gjerningsmannen.

Gjennomgår etterforskningsmateriale

Og i dag slapp britisk politi et datagenerert bilde som viser hvordan Madeleine McCann ville ha sett ut i dag. Bildet er blitt til i nært samarbeid med familien.

«Utleveringen av bildet kommer samtidig som etterforskere annsonserer at som et resultat av bevis som har blitt avdekket under gjennomgangen av saken, mener de nå at det er en mulighet for at Madeleine fortsatt er i live», heter det i en pressemelding fra Scotland Yard.

Britisk politi gikk i gang med en gjennomgang av saken i mai 2011.

Målet med gjennomgangen er å samle de løse trådene fra den portugisiske etterforskningen, henvendelser via britiske politimyndigheter og arbeidet private etterforskere har lagt ned.

Politibetjenter går nå metodisk gjennom materialet som utgjør cirka 100.000 sider.

Les også

- Politiet henlegger Madeleine-saken

«Hensikten er å identifisere nye etterforskningsmuligheter som vi deretter vil presentere for portugisiske myndigheter. Tjenestemenn har så langt identifisert 195 slike muligheter i materialet», står det i pressemeldingen.

Håper å få gjenåpnet saken

Britene håper at arbeidet vil føre til at saken, som har vært henlagt av portugisisk politi siden 2008, blir gjenåpnet.

— Helt fra starten har vi nærmet oss denne granskningen med et helt åpent sinn, og vi har plassert Medeleine McCann i sentrum for alt det vi gjør. Vi jobber med utgangspunkt i to muligheter. Den ene er at Madeleine er i live, og den andre er at hun dessverre er død, sier etterforskningsleder Andy Redwood.

På et tidspunkt var også Madeleines foreldre mistenkt i saken, men de ble senere renvasket.

Les også

  1. Kate og Gerry McCann gir ut bok om Madeleine-saken

  2. Har brukt 10 millioner på Madeleine-jakt