Verden

Ferger og flyplasser i drift igjen etter storm i Thailand

Fly- og fergetrafikken er gjenåpnet i Thailand etter stormen Pabuk, som ble mildere enn fryktet. Oversvømmelser og strømbrudd preger likevel sørlige Thailand.

Stormen Pabuk førte til oversvømmelser og strømbrudd, men turistøyene gikk klar av det verste. Foto: Thanis Sudto / AP / NTB scanpix
  • uvakt@ntb.no
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

To flyplasser ble stengt i påvente av stormen, men er nå åpnet igjen. Bangkok Airways har gjenopptatt flygninger til den populære turistøya Koh Samui, og mesteparten av fergetrafikken er i drift igjen.

De store turistøyene slapp lettere unna stormen enn ventet, og det er ingen meldinger om døde eller skadde her.

– Det var ingen som mistet livet, det er litt sol i dag, og jeg føler meg trygg på at noen turister vil kunne reise i dag ettersom ferjer og fly igjen er i gang, sier distriktssjef Kittipop Roddon på Koh Samui.

Myndighetene advarer imidlertid mot kraftig regn og oversvømmelse i ni regioner sør i Thailand.

Pabuk brakte med seg kraftig vind og nedbør da den feide inn over hele den sørlige delen av landet fredag. En fisker mistet livet og en er savnet etter at båten deres ble knust av store bølger, og 30.000 mennesker hadde søkt tilflukt i skoler og andre bygg.

Nedgradert

– Det er over. Alle 10.000 turister er trygge. Jeg er lettet, sier Krikkrai Songthanee, som har samme stilling på naboøya Koh Phangan.

Stormen feide fredag inn over det sørlige Thailand fra Thailandbukta og la kursen tvers over land mot Andamanhavet.

Pabuk ble lørdag nedgradert, men det ventes fortsatt mye regn over viktige turistområder som Phuket og Krabi fram til søndag.

Ventetid på ferje

På Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao var det lørdag fortsatt forbudt å bade i sjøen.

Ferierende som ønsker å forlate øyene, må trolig belage seg på lange ventetider siden det tar tid før ferjetrafikken er tilbake i normal gjenge.

Rundt 200.000 mennesker mistet strømmen etter at strømmaster ble veltet av kraftig vind eller trær som falt over ledningene. 30.000 hadde ennå ikke fått igjen strømmen lørdag.

Les mer om

  1. Ekstremvær
  2. Vær
  3. Thailand