Verden

Skolebuss påkjørt av tog i Frankrike

Minst fire barn omkom og sju ble alvorlig skadd da et tog kolliderte med en skolebuss på en planovergang sør i Frankrike.

Redningsarbeidere på stedet der skolebussen ble påkjørt av toget. Foto: Matthieu Ferri / TT / NTB Scanpix

  • og NTB
  • Frøydis Braathen
    Journalist

20 franske elever i alderen 11 til 15 år var om bord i bussen, som skulle kjøre dem hjem fra skolen i den lille landsbyen Millas, opplyser lokale myndigheter.

Ulykken skjedde på en jernbaneovergang rundt 18 kilometer vest for byen Perpignan torsdag ettermiddag.

Truffet bakfra

Bussen skal ha blitt truffet av toget bakfra da den kjørte over toglinjen mens bommen var i ferd med å gå ned. Ifølge vitner ble bussen delt i to og ble fullstendig ødelagt.

Den franske avisen L´Independant skriver at fire av barna er døde og syv av passasjerene er alvorlig skadet.

– Vi fikk et voldsomt sjokk og fikk inntrykk av at toget skulle spore av, forteller et vitne som befant seg på toget til den franske avisen.

Bommen fungerte

En stor redningsoperasjon ble satt i gang på ulykkesstedet, som ligger nær grensa til Spania. Bilder viser at bussen ble kappet i to i sammenstøtet.

Det var torsdag kveld uklart hvordan ulykken kunne skje. Frankrikes jernbaneverk opplyser at øyevitner har fortalt at bommen ved planovergangen fungerte som den skulle, og at det ikke er meldt om noen mekaniske problemer.

Ifølge lokale medier var det den bakre delen av bussen som ble truffet.

– Alle mine tanker går til ofrene for denne forferdelige skolebussulykken, samt deres familier. Staten er i full beredskap for å hjelpe dem, tvitret Frankrikes president Emmanuel Macron.

Statsminister Edouard Philippe melder på Twitter at han umiddelbart reiser til ulykkesstedet. Det samme gjør transportminister Elisabeth Borne.

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Frankrike
  3. Tog