Verden

Mann pågrepet for drap på britisk diplomat i Beirut

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha drept en britisk kvinne som var ansatt ved Storbritannias ambassade i Beirut, opplyser libanesisk politi.

Den britiske diplomaten Rebecca Dykes, som var ansatt ved ambassaden i Libanon, ble funnet drept søndag. Foto: AP / NTB scanpix

Mannen har i avhør tilstått å ha drept kvinnen, sier en polititjenesteperson mandag. Drapet var en kriminell handling og ikke politisk motivert, legger vedkommende til.

Den pågrepne mannen er en drosjesjåfør, melder lokale medier.

Rebecca Dykes ble funnet drept lørdag. En obduksjonsrapport viser at hun ble kvalt med tau.

–Vi er knust over tapet av vår kjære Rebecca. Vi gjør alt vi kan for å forsøke å forstå hva som har skjedd. Vi ber alle medier om å respektere vårt privatliv slik at vi kan samles som en familie i denne vanskelige tiden, sa en talsperson for familien søndag.

Dykes hadde jobbet ved avdelingen for internasjonal utvikling ved den britiske ambassaden i Libanon siden januar 2017. Tidligere hadde hun arbeidet med samme tema i Irak og Libya.

Ifølge høytstående kilder i politiet i Libanon tyder en foreløpig obduksjon på at hun var utsatt for seksuelt overgrep og kvalt. Nyhetsbyrået AFP skriver at hun ble funnet med et rep rundt halsen.

Foreløpig er det uklart hva som var motivasjonen bak angrepet.

–Vårt førsteinntrykk er at det ikke var politisk motivert, sier en tjenesteperson ved ambassaden som deltar i etterforskningen.

Les mer om

  1. Libanon
  2. Beirut