Trump-talskvinne: Presidenten ønsker ikke en ny shutdown

– Vi er alle enige om at vi trenger grensesikkerhet. La oss løse det problemet, sa Sarah Huckabee Sanders i sin første pressekonferanse på 41 dager.

Pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders møtte journalister i Det hvite hus mandag kveld. Finansminister Steven Mnuchin og den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton deltok også på pressekonferansen.

Fire dager etter at tidenes lengste såkalte shutdown – en delvis nedstengning av det amerikanske statsapparatet – ble avsluttet, sier Trumps talskvinne at presidenten håper å unngå at det skjer igjen.

– Presidenten ønsker ikke en ny shutdown, sa Sarah Huckabee Sanders da hun møtte pressen i Det hvite hus for første gang på 41 dager mandag kveld.

Trump krever 5,7 milliarder dollar til å bygge en grensemur mot Mexico, noe demokratene nekter å gi ham. Dermed får ikke Kongressen vedtatt et nytt budsjett. Partene har frem til 15. februar på å finne en løsning. Klarer de ikke å bli enige innen den tid, kan statsapparatet bli stengt på nytt.

Les også

Pelosi lot Trump male seg inn i et hjørne. Så satte hun inn nådestøtet.

Tror ikke på offisielle tall

To andre talspersoner dukket opp på pressekonferansen mandag kveld. John Bolton, den nasjonale sikkerhetsrådgiveren, kunngjorde at USA innfører sanksjoner mot et venezuelansk oljeselskap.

Like etterpå tok Larry Kudlow, Trumps fremste økonomiske rådgiver, ordet for å slå tilbake mot en rapport som viser at nedstengningen av statsapparatet kostet USA 11 milliarder dollar – det dobbelte av hva Trump krever for å bygge grensemuren til Mexico.

Tallet ble offentliggjort i en rapport fra Kongressens budsjettkontor mandag.

– Jeg vil ikke anerkjenne det akkurat nå, sa Kudlow.

Larry Kudlow tror ikke på tallene fra kongressens budsjettkontor.
Les også

Venezuela har to presidenter. Bare en av dem kan vinne maktkampen.

Første pressekonferanse på 41 dager

Det er første gang på over en måned at Sarah Huckabee Sanders stiller opp på podiet i presserommet i Det hvite hus.

Forrige gang var 18. desember, like før deler av statsapparatet ble stengt. Ordvekslingen ble til tider amper da Sanders svarte på spørsmål om temaer som grensemuren mot Mexico, tvangsoppløsningen av Trumps veldedighetsorganisasjon og FBIs anklager mot Michael Flynn, Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver.

I forrige uke skrev president Trump på Twitter at han hadde gitt Sanders beskjed om å droppe pressekonferansene i Det hvite hus.

«Grunnen til at Sarah Sanders ikke tar til «podiet» så ofte lenger er at pressen dekker henne på en så uhøflig og upresis måte, spesielt enkelte medlemmer av pressen. Jeg fortalte henne at hun ikke skulle ta seg bryet, budskapet kommer ut likevel! Flesteparten vil aldri dekke oss på en rettferdig måte & derfor, uttrykket, Falske Nyheter!» skrev Trump.

The reason Sarah Sanders does not go to the “podium” much anymore is that the press covers her so rudely & inaccura … https://t.co/0RuL1rbiCF

Likevel tok det mindre enn en uke før Sanders igjen stilte opp på en pressekonferanse.