Pågrepet mistenkt: Ville drepe Pakistans eksstatsminister fordi han villedet folk

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan ble skutt i benet da han ledet en politisk marsj. Den mistenkte har i politiavhør sagt at han ville drepe Khan.

Imran Khan er leder for partiet PTI og var Pakistans statsminister frem til han måtte gå av i april i år. Torsdag ble han skadet i et angrep.

Aftenposten retter: En tidligere versjon av denne saken var illustrert med et bilde av Imran Khan liggende på en båre, og en bildetekst som slo fast at bildet var tatt etter torsdagens skyteepisode. Det stemmer ikke: Bildet var tatt i en tidligere sammenheng. Aftenposten beklager feilen.

Flere medier melder om Imran Khan er skadet i benet etter en skyteepisode. Khan var statsminister i Pakistan i nesten fire år og måtte gå av etter et mistillitsvotum mot ham i april.

For noen dager siden innledet Khan en marsj mot hovedstaden Islamabad. Marsjen med flere tusen deltagere var i Gujranwala da noen skjøt mot den.

En person er pågrepet etter angrepet. Den mistenkte har i politiavhør sagt at han hadde planlagt angrepet få dager i forveien og var alene om det.

– Imran Khan villedet folk. Jeg tålte ikke det. Derfor ville jeg drepe Imran Khan, og bare Imran Khan. Det har den mistenkte sagt til politiet.

En video fra avhøret er sendt på TV-kanalen GEO.

Ikke alvorlig skadet

– Khan er blitt skadet i benet og er ikke alvorlig skadet, sier Asad Umar fra Khans parti til AP. Khan er nå fraktet til sykehus i Lahore.

Også flere andre er skadet i skytingen. Flere av dem skal ha lederposisjoner i Khans politiske parti, PTI. Ifølge avisen Jang, som siterer en sykehuskilde, er en person død.

En politimann har til BBC urdu sagt at Khan var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus i en bil.

Deltagerne i marsjen skulle etter planen ankomme Islamabad senere denne uken.

Khan er akkurat nå Pakistans mest populære politiker. I et suppleringsvalg for noen uker siden vant partiet hans nesten 75 prosent av mandatene. Khan har i flere måneder krevd nyvalg og ledet i den forbindelse marsjen fra Lahore til Islamabad.

Fordømmer angrepet

Pakistans statsminister Shehbaz Sharif sier at han fordømmer skytingen mot Khans protesttog på det sterkeste.