Storavis ber folk forlate USA etter ny Trump-triumf

Tabloidavisen Daily News i New York har laget den komplette guiden til leserne om hvordan de kan forlate USA hvis Donald Trump blir USAs neste president.

Blikket til New Jersey-guvernør Chris Christie, som stod ved Donald Trumps side under seierstalen i Palm Beach i Florida i natt, har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. Spesielt videoen legger ned i denne artikkelen er minneverdig.
  • Steinar Dyrnes

Donald Trump og New Jersey-guvernøren Chris Christie, som nylig støttet kandidaturet til Trump, dominerer både på sosiale medier og de mer tradisjonelle mediene etter Supertirsdagen.

Spesielt tabloidavisen Daily News i New York, som ifølge Wikipedia er USAs fjerde største avis, har slått på stortrommen.

De ønsker seg på ingen måte eiendomsbaronen og milliardæren Trump som landets nye president, men har nå innsett at det nå blir mer og mer sannsynlig.

Det preger deres førsteside på papir og nett i dag. På nett er hovedoppslaget den komplette guiden til å flykte president Donald Trumps Amerika.

På papir har de stikktittelen «Husker du da du sa du ville forlate USA hvis Trump ble valgt? Vi klandrer deg ikke. Og nå er det på tide å starte med planleggingen». Den følges opp med hovedtittelen «La Amerika migrere».

Hverken sover, drikker eller røyker:

— Jeg er blitt velsignet med gode gener:

1150 prosent økning google-søk for «hvordan kan jeg flytte til Canada»

Skal en legge google-søk til grunn, kan det virke som at noen har tatt rådet til tabloidavisen på alvor: å starte planleggingen. For etter hvert som valgresultatene begynte å renne inn, ble det en massiv økning i antall google-søkene «hvordan kan jeg flytte til Canada».

Det var redaktøren i Google Data, Simon Rogers, som først påpekte trenden — i en tweet.

Da han tweetet var økningen «bare» på 350 prosent. Men etter hvert gikk den opp til 1150 prosent, før snudde. Det forteller nettavisen Mashable.

Dagens førsteside er ikke akkurat først gang at Daily News har det morsomt på Trumps vegne. Men tabloidavisen har på ingen måte vært spesielt treffsikre. Etter at Trump ikke klart å vinne det første nominasjonsvalget, 1. februar i Iowa, konkluderte de med at han i praksis var en død klovn.

Guvernør-blikk går viralt

På sosiale medier er det kanskje den tidligere presidentkandidaten Chris Christie, guvernøren i New Jersey, som har fått mest oppmerksomhet. Som du kan se ved å klikke på videosnutten i tweeten over, hadde han et ganske så eiendommelig blikk da hans stod ved Trumps side under seierstalen i Floridas Palm Beach i natt.

Den britiske næringslivsavisen Financial Times' kommentator Martin Wolf skriver at det vil en bli en global katastrofe om Trump skulle bli president.

Les Aftenpostens kommentar Frank Rossaviks kommentar etter supertirsdagen:

Washington Post medarbeider Christopher Ingraham valgte å legge ut et kart med Trumps navn over hele USA på Twitter da valgresultatene startet med å ramle inn.

Dagen før Supertirsdagen fikk Trump blant annet støtte fra sjef for det store billøpet Nascar, noe som fikk Daily Beast til å publisere denne tweeten da Trumps valgskred var et faktum.

Lurer du hva som følger etter Supertirsdagen? Da bør du lese denne artikkelen:

Hvis du vil se flere valgtweets bør du lese denne saken fra Vox. De har valgt seg ut hele 28 tweets.

Twitter: @StDyrnes

Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook