Giampiero (38) fryktet han hadde mistet hele familien, så skjedde mirakelet

Ett og et halvt døgn etter det voldsomme snøskredet som begravde Hotel Rigopiano, har redningsmannskapet funnet ti overlevende - fire av dem barn.

Giampiero Parete(38) fryktet han aldri ville se familien sin igjen. Så ble kona Adriana og og sønnen Gianfilippo (8) reddet ut av snømassene.Nå er også datteren Ludovica (6) reddet, melder BBC og lokale medier.

Giampiero Paret ble funnet i live allerede torsdag.

Fordi kona hadde hodepine gikk Giampiero gått til bilen for å finne medisin til henne da snøraset rammet hotellet. Fortvilet fortalte han torsdag til sjefen sin på telefon at han hadde mistet alt.

Adriana fortalte til redningmannskapene at hun var i rommet ved siden av der hvor hun og sønnen ble funnet. Redningsmannskapene søker nå etter jenta, melder italienske medier.

Familien er nå samlet på et sykehus i byen Pescara, og en talsperson for sykehuset forteller til Associated Press at barna var dehydret og svært lav kroppstemperatur, men at tilstanden ellers var god.

– De hadde varme klær, og klarte seg såpass bra fordi de holdt seg inne i bygningen og ikke var i snøen, sier sykehuslegen Rossano di Luzio.

Mange trodde alt håp var ute for de savnede på hotell Rigopiano etter skredet som gikk onsdag. Men fredag kom meldingene om at ti personer er nå funnet og berget ut i live.

Seks av disse er bragt til sykehus i Pescara og L’Aquila, melder SkyTG24.

Se barna bli reddet her:

De overlevende laget mat i ruinene

De ti overlevende ble funnet under et gulv i tilknytning til et kjøkkenområde, melder La Repubblica. Avisen skriver at de overlevende hadde funnet noe mat og at de hadde gjort opp ild for å tilberede maten.

– De er i live. Vi snakker med dem, sa Luca Cari, talsmann for redningsstyrken .

Rai melder også at Fabio Salzetta, en altmuligmann som er ansatt ved hotellet og som ble funnet i live på torsdag, var tilbake ved hotellet på fredag for å hjelpe redningsmannskapene under søket.

Her blir en overlevende gutt hentet ut fra snømassene.
Italienske redningsmyndigheter bruker helikoptre for å komme seg frem til ulykkesstedet. To overlevende skal ha blitt fløyet til sykehus fredag.
Letingen etter overlevende har vært krevende.

20 er savnet savnet

De fleste italienske medier skriver at det skal ha vært 34 mennesker på hotellet da ulykken skjedde. To menn ble ved tilfeldigheter ikke tatt av raset og kunne varsle om ulykken. 20 mennesker skal fortsatt være savnet.

Hotell Rigopiano, som lå på 1120 meters høyde ved fjellkjeden Gran Sasso, ble nærmest fullstendig ødelagt da et stort snøskred kom ned fjellsiden ved 17.00-tiden onsdag.

Etterforskes som uaktsomt drap

Påtalemyndigheten i Pescara bekrefter overfor italienske medier at de gransker omstendighetene rundt snøraset som krevde over 30 menneskeliv onsdag ettermiddag. Siktelsen er uaktsomt drap.

Myndighetene er nå i ferd med å samle all dokumentasjon som kan være av interesse for etterforskningen, deriblant hva slags beredskapsplaner man har hatt og hva slags utstyr man har hatt tilgjengelig for å rydde snø av veiene.

Parete traff etter hvert på Fabio Salzetta, altmuligmannen på hotellet som også hadde overlevd. Sammen fikk de to varslet om ulykken.

– Myndighetene tok meg ikke alvorlig

Til Il Mattino sier Marcella at han varslet lokale myndigheter om ulykken, men at han ikke ble tatt på alvor. Han sier han ringte rundt til forskjellige nødnumre, men at det drøyde til klokken var 20.00 før redningsoperasjonen ble satt i gang.

De første redningsmannskapene nådde ikke frem før ved 04.00-tiden natt til torsdag. På grunn av det dårlige været måtte de bruke ski for å komme seg frem. Fra det ble dagslys brukte redningsmannskapene helikoptre.

Hovedbygningen til hotellet, som altså var på fire etasjer, ligger til venstre på dette bildet.

Alle på hotellet var klare til å evakuere

På bakgrunn av meldinger som pårørende fikk fra folk som var på hotellet, skriver italienske medier at alle på hotellet var klare til å evakuere hotellet ved 15.00-tiden onsdag. Men fordi man ventet på at en brøytebil skulle få ryddet veien opp til hotellet, så ble avreisen utsatt til klokken 19.00. Men i mellomtiden skjedde raset, antagelig like etter klokken 17.00.

Marco Vagnarelli og Paola Tomassini var på ferie sammen på hotellet. Broren til Marco forteller til tg24.sky at de to ventet på å få reise fra hotellet onsdag ettermiddag.

– Marco var ikke opptatt av snøen, han var opptatt av jordskjelvet som hadde vært den morgenen, sier broren til TV-stasjonen.

Snøen veltet inn i hotellbygningen.

Folk var redde for jordskjelv – ikke for snøen

Folk som var på hotellet var mest urolig for jordskjelv, ikke for snømengdene, skriver italienske medier. Det hadde vært fire skjelv med styrke mellom 5,1 og 5,4 på formiddagen onsdag.

Det hadde kommet svært mye snø. Enkelte steder skal snøen ha vært hele fem meter dyp.

Eieren av hotellet, Roberto del Rosso, som var på hotellet onsdag, skal ha sendt en tekstmelding til en bekjent ved 15-tiden onsdag. Han opplyste i SMSen at «kundene var skremt av de kraftige jordskjelvene. Folk var redde for jordskjelvet og ikke for uværet og de store mengdene med snø», sier en av hotellsjefens venner til nyhetsbyrået ANSA.